Зидан на мястото на Солари... това вече се е случвало и на терена (видео)

В понеделник вечерта френската легенда Зинедин Зидан бе назначен официално за старши треньор на Реал Мадрид - по-малко от година след като напусна поста. След неуспешния експеримент с Юлен Лопетеги, Сантиаго Солари пое временно тима в края на октомври 2018 година, но вчера бе обявено, че вече няма да води отбора, а на кормилото се завърща Зидан.

Интересно за отбелязване е, че Зизу и Солари са бивши съотборници в Реал Мадрид в началото на хилядолетието. В мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на краля през ноември 2001 година Реал Мадрид гостува на Лансароте. “Белите” печелят с 3:1, а в 72-ата минута, когато крайният резултат вече е оформен, тогавашният наставник на Реал Висенте Дел Боске сменя Солари със… Зидан. Ето, че 18 години по-късно, макар и вече не на терена, французинът отново сменя аржентинеца, но този път автор на рокадата е президентът Флорентино Перес.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти