Гледай на живо

Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Солари се оттегля с чиста съвест, анализира Marca

Солари се оттегля с чиста съвест, анализира Marca

Привикването на Зинедин Зидан обратно в Реал Мадрид сложи край на краткия престой на Сантиаго Солари като старши треньор. Аржентинецът изкара в тази роля четири месеца и половина (113 дни), в които резултатите на тима бяха в двете крайности. Той стартира много силно и си заслужи постоянен договор, но след това нивото на тима падна, за да се стигне до болезнените две поредни поражения от Барселона и шокиращото отпадане от Аякс в Шампионската лига.

Мадридското издание Marca обаче отчита, че Солари се оттегля с чиста съвест. “Той вярваше в правотата на своите решения и даде всичко от себе си в името на клуба и отбора”, отчита журналистът Лорена Гонсалес.

“Сантиаго и треньорите неговият щаб предприеха някои рискове, които може и да са сред причините за “залеза”. Солари обаче не се притесни да влезе в заглавия с налагането на младоци като Винисиус Жуниор, Марко Йоренте, Серхио Регилон, Дани Себайос, Федерико Валверде и дори Хави Санчес и Кристо, които записаха първи минути. Освен това наставникът нямаше проблем да забие на пейката такива като Марсело и Иско, които не бяха във форма. В случая с халфа вината си е у самия футболист, който допусна поредица от нарушения на дисциплинарния правилник. Треньорският щаб се опита оправи нещата с множество разговори, но те не дадоха резултат. Със сигурност Солари си тръгва спокоен, защото той стори това, което смята за правилно. Показателен е и фактът, че той се радва на подкрепата на всички футболисти с изключение на Марсело и Иско. Това се пролича в оказалия се последен негов двубой срещу Валядолид”, се казва още в анализа на Marca.

Иначе Флорентино Перес разкри, че е предложил на Солари да остане в клуба. Той все още не е обявил своето решение.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички