Разкриха новата заплата на Зинедин Зидан в Реал Мадрид

Завръщането на Зинедин Зидан като наставник на Реал Мадрид е една от най-добрите новини за феновете на тима. Привържениците гледат с добри очи на пристигането на французина, който донесе на отбора три поредни Шампионски лиги. Но това е добра новина и за клубното ръководство, тъй като си осигури треньор на световно ниво на достатъчно добра цена, като се има предвид моментното състояние на пазара.

Според “Ел Конфиденсиал” Зидан е приел да се върне още сега на “Сантиаго Бернабеу” в замяна на годишно възнаграждение от чисти 12 млн. евро с включени редица бонуси в зависимост от постигнатите цели до края на договора му през 2022 г. Интересното е, че наставникът на градския съперник Атлетико Мадрид Диего Симеоне прибира два пъти повече пари - 24 млн. евро на сезон. Нещо повече, останалите спрягани имена за треньорския пост най-вероятно щяха да излязат много по-скъпо на президента Флорентино Перес. Жозе Моуриньо взимаше 20 млн. евро в Манчестър Юнайтед, Тотнъм плаща 10 млн. евро на Маурисио Почетино, а Юрген Клоп и Масимилиано Алегри по 8,5 млн. евро и 8 млн. евро съответно от Ливърпул и Ювентус. Също така, за последните трима щеше да се наложи Реал да плати и обезщетение на техните клубове. Самият специалист предпочете офертата от Мадрид пред тези на Юнайтед, Челси и Ювентус.

Зидан с всяка година прави стъпка напред по отношение на заплатата си. Когато смени дубъла с първия тим през 2016 г., тя беше едва 2,5 млн. евро. След първата му Шампионска лига като треньор, Перес му предложи 5,5 млн. евро, а когато напусна Реал преди девет месеца, той печелеше по 7,5 млн. евро. Всичко това само за четири години без да се прибавят бонусите.  

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти