Йокич засенчи Дончич с победен кош (видео)

Никола Йокич отбеляза победен кош за Денвър при успеха със 100:99 срещу Далас и така засенчи отличното представяне на Лука Дончич, останал на една асистенция от “трипъл-дабъл”. Сръбският център на Нъгетс отбеляза флоутър със сирената, за да донесе победа №45 на своя тим през редовния сезон.

Йокич отново бе на високо ниво и макар да завърши със скромните 11 точки, допълни личната си статистика с 14 борби, 8 асистенции, 1 чадър и само 2 грешки за 30 минути на терена. Той вкара 4/7 за 2 точки и 3/4 от наказателната линия, но пропусна и двата си шута от тройката.

Дончич от своя страна се постара да забрави най-слабото си представяне в НБА, което дойде в предходния мач на Маверикс и наниза 24 точки, които комбинира с 11 борби, 9 асистенции и 2 отнети топки. 20-годишният словенец сътвори и едно от най-добрите изпълнения на вечерта, забивайки през двама противникови защитници. Основният кандидат за “Новобранец на годината” обаче нямаше ден от тройката, като успя едва при 1 от 8 стрелби отдалеч.

Пол Милсап вкара най-много за победителите - 33 точки, докато Джамал Мъри и Малик Бийзли добавиха по 12, а Уил Бартън, подобно на Йокич, реализира 11. Айзея Томас за втори пореден мач остана извън ротацията на домакините и не получи игрово време.

С този успех Денвър вече има баланс от 45-22, докато за Маверикс това бе седма поредна загуба и тимът е с актив от 27-41.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти