Кубрат Пулев: По-добър съм от Джошуа! Защо да не го нокаутирам?

Кубрат Пулев: По-добър съм от Джошуа! Защо да не го нокаутирам?

Кубрат Пулев даде дълго интервю пред американската репортерка от радио NBS Sports Хелен Йее в седмицата преди следващата си среща на професионалния боксов ринг. В ранните часове на тази неделя Кобрата се изправя срещу 32-годишния румънец Богдан Дину в главната битка на галата, която ще се проведе в прочутата зала „Хангара“ в Коста Меса, щата Калифорния.

„Той не е лесен съперник. Има 15 победи и 1 загуба само. Мисля, че е силен и опасен, но аз съм на друго ниво и класа“, заяви българинът, който е претендент номер 1 за титлата на Международната боксова федерация (IBF).

Според него ситуацията към момента в тежката категория е доста интригуваща. „Сега в тежката категория стана много интересно. Тайсън Фюри се завърна. Може би той ще направи още един мач срещу Дионтей Уайлдър. Аз по-скоро мисля, че няма. Наистина е твърде интересно, защото в тази категория има твърде много добри боксьори към този момент.“

Пулев говори и за световния шампион в категорията Антъни Джошуа: „Със сигурност трябва да се бия с Джошуа, защото аз съм претендент номер 1. Може би тази година или другата, но ще се бием.  При добра подготовка с добри спаринг партньори ще го победя. Виждам неговите грешки. Всеки човек прави грешки. Ще му ги покажа, както и на целия свят ще покажа, че съм най-добрият. По-добър съм от него, защото съм много силен, бърз, много добре технически подготвен, по-умен съм. Той не е железен човек и това е бокс.“

На въпрос на Йее дали може да нокаутира Антъни Джошуа, Кобрата заяви: „защо не?!“

Той даде прогноза и за предстоящия мач на британеца срещу Джарел Милър, който е насрочен за 1-ви юни в „Медисън Скуер Гардън“ в САЩ. „Мисля, че Джошуа ще победи лесно. Това е лесна работа за него“, казва Кобрата.

Йее записа българската звезда в тежката категория на бокса в една от залите на „Top Rank“ в Лас Вегас. „Тук много ми харесва. Нямам много време да разглеждам града, защото тренирам всеки ден по два пъти“, посочва Пулев.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти