Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Дирк: Щастлив съм от постигнатото

Дирк: Щастлив съм от постигнатото

Дирк Новицки вече е шести във вечната ранглиста на най-добрите реализатори в историята на НБА. Германското крило на Далас измести Уилт Чембърлейн от позицията, а след поредното си постижение, отдели време да отговори на въпросите на медиите по темата.

“Уилт Чембърлейн! Невероятно е. Още преди сезона знаех, че ме делят само 200 и няколко точки. А годината започна по такъв начин, че си мислех, че няма как да се случи, особено предвид контузията ми. Но в последните няколко седмици всичко е наистина добре, съотборниците ми ме подкрепят, чувствам се добре и съм щастлив от постигнатото”, каза Новицки на пресконференцията след мача.

“И в двата случая, в които вкарах нужните четири точки, просто се възползвах от смените, които те правеха в защита. Стрелях над защитника, както съм правил милиони пъти и стрелбите просто влязоха. Щастлив съм”, добави още той.

“Лука е бъдещето на този отбор. Има прекрасен поглед над играта и подава отлично, особено предвид това колко е висок”, обърна внимание и на Дончич германската легенда.

“Най-полезният играч” на редовния сезон от 2007 година и на финалите от 2011 година също така заяви, че е изключително щастлив от това, че е стигнал до постижението на собствен терен в Далас. В НБА Дирк е играл единствено за Маверикс, като кариерата му стартира през 1998 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти