Мик Шумахер: Не е проблем да ме сравняват с баща ми

Мик Шумахер: Не е проблем да ме сравняват с баща ми

Европейският шампион във Формула 3 Мик Шумахер разкри какви са целите му за предстоящия дебютен сезон във Формула 2 и заяви, че за него сравненията, които хората правят с легендарния му баща – седемкратния Ф1 шампион Михаел Шумахер – не са проблем. Шумахер-младши допълни, че успехите, които е постигнал баща му, са нещо, от което се вдъхновява.

"Да бъда сравняван с моя баща никога не е било проблем за мен. Много е просто – за мен да бъда сравняван с най-добрия пилот в историята на Формула 1 е цел, която искам да постигна. Фактът, че баща ми е моят идол е нещо специално. Чувствам се поласкан да бъда сравняван с него, защото аз все още мога само да се уча и да се опитвам да постигна прогрес", сподели Мик.

Във видеото синът на Шумахер разказва и за предизвикателствата, които му предстоят във Формула 2, включително гумите на Пирели, с които все още не е свикнал.

"Стъпката от Формула 3 всъщност не е толкова голяма. Най-трудната част е да разбера гумите на 100%. Имаме много по-висока скорост и повече притискане, така че предизвикателството е страхотно. Мога да уча много от академията на Ферари и искам да се възползвам максимално. Те ме посрещнаха в семейството, което винаги е било част и от моето семейство", допълни Мик.

Новият сезон за 19-годишния пилот започва на 29 март в Бахрейн. Мик ще кара с отбор Према, с който настоящият пилот на Ферари Шарл Леклер спечели титлата във Формула 2 през 2017 г. Очаква се Шумахер-младши да проведе и два теста с Ф1 болид през 2019-а като част от академията за млади пилоти на Ферари.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти