Тервел Пулев тества новата подготовка срещу корав американец

Тервел Пулев тества новата подготовка срещу корав американец

Тервел Пулев ще тества новата шлифовка на своите боксови умения срещу коравия американец Мич Уилямс. Битката е насрочена за осем рунда и ще се проведе тази вечер в Коста Меса, Калифорния.

Вече няколко месеца бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон жертва времето със своето семейство, за да свери часовника със световния елит. Той направи продължителен лагер в Лас Вегас, където имаше шанса да тренира с елитни спаринги.

За неговата подготовка се грижи американската легенда Кени Адамс, под чието ръководство са се развили невероятни имена като Ридик Боу, Руслан Чагаев, Диего Коралес, Ивендър Холифийлд, Рей Мърсър, Майкъл Нън, Самюел Питър, Мелдрик Тейлър, Пърнел Уитъкър и други.
По-малкият брат на Кубрат Пулев ще гони 13-а победа на професионалния ринг. До момента той е без грешка, като отказа 11 от своите съперници. Единствено ветеранът Валери Брудов успя да изкара пълните осем рунда срещу Тервел.

Българинът е повече от впечатляващ в своите мачове. Само веднъж той е боксирал повече от три рунда, а в последната среща спечели и първия трофей при професионалистите. В "Арена Армеец" 36-годишният Пулев стана шампион на Европейския съюз в полутежка категория. Той нокаутира във втория рунд аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе.

Следващият опонент на Тервел Пулев изглежда доста по-корав на хартия. 36-годишният Мич Уилямс има 16 победи (11 с нокаут), 7 загуби и 3 равни. 180-сантиметровият боксьор с обратен гард дебютира през 2007-а при професионалистите. Той е играл с много сериозни имена като Исмаил Силах, Оланреважу Дуродола и Едуин Родригес. Американецът е бил нокаутиран само два пъти, а останалите му поражения са по-точки.
Уилямс притежава впечатляваща физика и обича да играе със свалени ръкавици. Той игра за последно на 2 март, когато едва не победи бившия претендент за световната титла Едуин Родригес, като загуби по точки от него. Разликата в два от съдийските фишове беше минимална 94:96.

Тервел Пулев ще изиграе третия си мач зад океана. Той нокаутира за един рунд Скот Фъртел и Армандо Анкона при предишните две визити на САЩ.
Битката в Коста меса ще бъде първата за софиянеца през 2019-а. Очаква се той да направи поне още един мач в САЩ. При успех българинът ще се бие в края на май или началото на юни на галавечер в пловдивската зала "Колодрума" срещу доста по-сериозен противник. Има вероятност това да бъде бившият световен шампион Кщижов Влодарчик, а срещата да бъде за европейската корона в полутежка категория.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти