Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Алонсо се интересува от участие в "Батърст 1000"

Алонсо се интересува от участие в "Батърст 1000"

Фернандо Алонсо потвърди, че е провел разговори със Зак Браун, който освен шеф в Макларън е и частичен собственик на Суперкарс отбор, за участие в известното състезание отвъд Океана "Батърст 1000". Въпреки това Алонсо допълни, че евентуално участие не влиза в краткосрочните му планове. Състезанието се провежда на Mount Panorama и Алонсо може да се включи в него с уайлд кард.

"Вярно е, че говорих със Зак за това легендарно състезание. Не сме близо до никаква сделка и нямам намерение да участвам в скоро време, но аз не затварям никакви врати", коментира слуховете Алонсо. Двукратният Ф1 шампион има за цел в скоро време да проведе тест с автомобила на Toyota от рали Дакар 2019, като конструкторът заяви, че винаги би намерил място за Алонсо в тима си за рали маратона.

Към момента испанецът е фокусиран главно върху Индианаполис 500, където ще се бори за победа през май. Ако Алонсо стигне до успех, той ще триумфира като едва вторият пилот след Греъм Хил, спечелил т.нар. "тройна корона" в моторспорта – победи в Гран При на Монако, Инди 500 и 24-те часа на Льо Ман.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти