Лечков: Няма какво да правим на голямо първенство с такава игра

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира представянето на българския национален отбор по футбол след изиграването на първите два мача от евроквалификациите. В тях България завърши наравно 1:1 с Черна гора, а късно снощи постигна същия резултат в гостуването си на Косово. Лечков е на мнение, че отборът трябва да подобри значително играта си, за да се бори за класиране на Евро 2020.

"Мисля, че треньорите трябва да дадат оценка. С оглед това, което имаме като точки, трябва да бъдем доволни. Играта не ми допадна и в двата мача. В тази насока трябва да се подобряваме, ако искаме да се класираме. Аз разглеждам нещата общо. Ако отборът побеждава, побеждаваме всички. Ако губи, губим всички. На мен ми се иска да сме по-агресивни и да задържаме повече топката. Ние да владеем ситуацията. Хората в Косово бяха респектирани, че сме България. Тези момчета показаха добри игри в Лигата на нациите, вдигнаха сами летвата. Това очакват и противниците от тях, както и ние. Играем без самочувствие, не мога да кажа страхливо. Трябва да се владее повече топката и ние да владеем играта. Няма лек, нека разгледаме нещата по по-различен начин", започна Лечков.

"Момчетата на Черна гора и Косово са родени в чужбина, израснали са там и играят в големи отбори. Самочувствието се придобива с ежедневни тренировки, индивидуална физическа подготовка и всяка седмица с мачове, в които да побеждаваш. За мен първият ни мач беше по-добър. В двата мача имахме късмет. Николай Михайлов извади няколко положение. Не съм радостен, че играчът на мача е вратар. Надявам се да се класираме, но с тази игра не виждам как ще стане. Ние и да се класираме, няма какво да правим на голямо първенство с такава игра", допълни футболната легенда.



"Манталитет, простотия, глупост. Ние сме седнали да коментираме противника, а се обаждате да питате за треньора и то в деня на мача. Хубчев иска ли да си тръгва? Откакто ние сме ръководство, взимаме футболисти и треньори да се изявяват. Не сме обмисляли треньорска смяна. Днес е много по-нормално това да се коментира, отколкото вчера. За мен е безумие в деня на мача това да се коментира. В Косово ни посрещнаха хората. Всичко беше на много професионално ниво. Хората се отнасят с голямо уважение. Такава обстановка отдавна не сме имали. Нямаше грубости, нямаше ритания", завърши вицепрезидентът на БФС.
Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти