Дончич изравни Меджик, но Далас загуби отново (видео)

Дончич изравни Меджик, но Далас загуби отново (видео)

Лука Дончич записа седмия си “трипъл-дабъл” като новобранец и изравни Меджик Джонсън по този показател в дебютния си сезон в НБА, но дори и това не спаси Далас от загуба. Маверикс отстъпиха със 121:125 на Сакраменто, записвайки четвъртото си поражение в последните си пет двубоя и общо четиридесет и пето през редовния сезон.

Словенският баскетболист на тексасци завърши срещата с 28 точки, 12 борби и 12 асистенции, но нямаше ден в стрелбата от тройката, завършвайки с 0/9 от дистанция. За сметка на това Дончич пропусна само два шута за 2 точки (9/11) и само веднъж от наказателната линия (10/11). Лука вече е №4 в цялата история на НБА по мачове с “трипъл-дабъл” за новак, както и за играч, който все още не е навършил 21 години.

Дуайт Пауъл изигра силен мач за домакините с 21 точки, 13 борби и 4 чадъра, докато германското крило Макси Клебер имаше силни моменти от пейката и се включи със 17 точки.

ДеАрън Фокс с 23 точки и 8 асистенции и Харисън Барнс с 18 точки бяха двамата най-резултатни при тридесет и седмата победа на Кингс. Барнс бе приет изключително топло от бившия си отбор, като от Мавс бяха подготвили специално видео, посветено на изявите му в тексаския клуб.

Тимът от столицата на Калифорния има в актива си също толкова поражения и математически все още има шансове за плейофите, макар и те да са илюзорни. “Кралете” са девети на Запад с 37-37, докато Сан Антонио, които са осми, са с баланс от 43-32. Бъди Хийлд вкара 17 точки, Уили Коули-Стайн приключи с 16, а Марвин Багли и Богдан Богданович записаха по 14 като резерва.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти