Кобрата хвърли ръкавицата към олимпийски си кошмар от Пекин 2008 (видео)

Колумбиец е почти сигурният следващ съперник на Кубрат Пулев. Българинът може да се изправи срещу Оскар Ривас, с когото има стари сметки за разчистване, в началото на лятото в Ню Йорк.

Нокаутираха потенциалния съперник на Кобрата

Преди 5 дни в Калифорния Кобрата постигна най-драматичната и със сигурност най-кървава победа на професионалния ринг - с нокаут в седмия рунд над румънеца Богдан Дину.

14 Кубрат Пулев се прибра от Америка
През 2008 година Оскар Ривас отне олимпийската мечта на Кубрат Пулев, след като съдиите присъдиха победа в негова полза още на старта на игрите в Пекин. Същата година Кобрата стана европейски шампион в Ливърпул и премина от аматьорския в професионалния бокс. От 2009-а колумбиецът, който се състезава за Канада, също е при професионалистите и до момента има 26 поредни успеха, 18 от тях с нокаут. Самият Пулев призна при завръщането си в София, че такава битка е възможна: "Има много противници в тежка категория, които са интересни. Като Оскар Ривас, от когото загубих на олимпиадата. Сега можем да си вземем реванш на професионалния ринг. Той няма загуба. Мощен е, здрав е, опасен противник.", каза родният боксьор.
Последната жертва на Ривас стана бившия претендент за световната титла в тежка категория Брайънт Дженингс, когото надви отново с нокаут през януари. Тогава Оскар Ривас хвърли ръкавицата към лидерите в световната ранглиста, назовавайки имената на Кубрат Пулев, Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър като желани от него бъдещи съпенници.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти