Замразиха лиценза на Кобрата, съдбата му ще се реши на 14 май

Кубрат Пулев намери начин да оцелее в най-тежките моменти на мача му с Богдан Дину, но скандалът с журналистката Дженифър Равало продължава да се разраства и може да му струва скъпо. Както е известно, Кобрата си позволи да целуне американката от филипински произход по време на интервю след победата му с нокаут в седмия рунд срещу румънеца на 23 март в зала "Хангара" в Коста Меса, Калифорния.

BoxingScene.com научи, че българинът ще трябва да се яви пред Щатската атлетическа комисия на Калифорния, за да обясни действията си. Дотогава лицензът му ще бъде замразен.

Пулев завърши интервюто с Джени Суши, като я хвана за лицето и я целуна по устните. Впоследствие Кралицата на голото суши разпространи видеото, въпреки че Пулев я е помолил да изреже кадъра с целувката. Краткото филмче се превърна в истински хит в социалните ммрежи, но българинът си навлече критики, че е упражнил сексуален тормоз върху репортерката.

Самата тя запази мълчание до четвъртък следобед, когато говори на пресконференция, организирана от известния адвокат по граждански права Глория Олред, която е била наета от Дженифър Равало. По време на срещата с журналисти тя разказа, че Кубрат не се е задоволил само с целувката, а малко по-късно я е опипал и по задните части. Тя призна, че е присъствала на партито след галата, като целта й е била да вземе интервюта от другите боксьори, въпреки че до този момент не е публикувала такива.

“Щатската атлетическа комисия на Калифорния управлява състезания, в които хората от всеки пол са уважавани като състезатели, репортери и фенове. За нас този инцидент е сериозен. Преди да получи лиценз да се бие отново в Калифорния, боксьорът Кубрат Пулев трябва да се яви пред комисията и да покаже, че се придържа към тези принципи на уважение“, заяви говорителят на комисията Вероника Хармс.

Следващото заседание на спортната комисия е на 14 май, а статусът на лиценза на Кубрат Пулев е включен в дневния ред. Джени Суши ще присъства заедно с адвокатката си Глория Олред.

Ако лицензът му бъде отнет, това може да му попречи да се бие повече на територията на САЩ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти