Кралицата на голото суши - защитничка на правата на жените

Американската журналистка Дженифър Равало се вживя в ролята на защитничка на правата на жените. Тя стана център на внимание, след като претендентът за световната титла на IBF в тежка категория Кубрат Пулев я целуна по време на интервю, което бе разпространено в социалните мрежи.

Видеото се превърна в истински хит с над 1 млн. гледания, а Кобрата си навлече критики за сексуален тормоз. В резултат на скандала Щатската атлетическа комисия на Калифорния замрази лиценза му до 14 май, когато българинът ще бъде изслушан и ще бъде взето окончателно решение за правото му да се бие на територията на САЩ.

“Всеки път когато жена надига глас за себе си, надига глас за всички жени”, написа Джени Суши в сторито си в “Инстаграм”.

Думите са цитат на Маргарит Ани Джонсън  (1928 - 2014), която е сред най-влиятелните фигури в борбата на човечеството към свобода и равноправие. Тя се изявяваше под псевдонима Мая Анджелоу и е автор на 7 автобиографични книги, 14 стихосбирки, три сценария. Тъмнокожата дама е кумир за тв иконата Опра Уинфри, приятелка на актрисата и певица Барбара Стрейзънд, борец за граждански права и вдъхновение на милиони хора.

Автобиографията й "I Know Why the Caged Bird Sings" е номинирана за наградата "Пулицър", а през 1993 г. Мая Анджелоу печели "Грами" за поемата си "On the Pulse of Morning", произнесена на президентската инаугурация на Бил Клинтън.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти