Кога жените спряха да целуват мъжете и това стана срамно и подсъдно?!

Кога жените спряха да целуват мъжете и това стана срамно и подсъдно?!

Целувката комай вече не е израз на любов, радост и близост, а повод за насаждане на омраза и разделения. Пушилката, която се вдигна поради импулсивната целувка на боксьора Кубрат Пулев с американката, самонарекла се „Суши” освен, че яко смъди, доведе и до отнемането на лиценза на спортиста за щата Калифорния. Ама наистина ли светът толкова полудя и кога точно стана опасно мъжете и жените да се целуват?! Не, не искам да знам.

Някак ми е неприемливо, че точно отвъд Океана в страната на свободата, на сексуалната революция, се случват подобни истерии, които не подминаха и нашето балканско момче. Не смятам да вземам отношение по повод на съдебната сага, която се готвят да спретнат на Пулев. Нито пък по чисто спортната страна и травмите, които боксьрът ни ще понесе и има вероятност да са по-големи от една аркада.

Но като жена съм смаяна от поведението на някои свои себеподобни по биологичен вид. Вижте по-горе емблематичната снимка на Алфред Айзенщад, публикувана на корицата на списание "Лайф" и превърнала се в един от най-запомнящите се мигове от края на Втората световна война. На този великолепен кадър моряк целува медицинска сестра на площад "Таймс скуеър" в Ню Йорк по време на празненствата за края на Втората световна война. Над 7 десетилетия този фотос предизвиква само възхита и поражда любов, без комплексарски изцепки, че някой "застрашава" нечия полова принадлежнот. Наскоро медиите съобщиха, че героинята от него е починала...

Сравнете тази снимка – апотеоз на любовта и красотата, със снимките на „Суши” и сами си правете изводите. Ако искате пък изчакайте Пулеви да пуснат кадри от нощния купон, на който тя с радост се била отзовала, вероятно малко преди внезапно да осъзнае колко жестоко е обидена от спонтанната целувка на Кубрат, за която тя дори първоначално благодари?! Сещам се много естествени реакции при обида, но нито за миг не ми е минавало през ума, че когато човек е обиден, може да се хили и да благодари.

Кобрата вече отказва коментари по този нелеп случай, който ще се решава в съда. Пред Темида с вързаните очи „Суши” ще бъде представлявана от нахъсана американска адвокатка. Близки на Пулев съобщиха, че негов защитник щял да е адвокатът на Майк Тайсън. Как ще протече и приключи „Процесът срещу целувката”  - предстои да видим.

Междувременно обаче току-виж, че някоя ярка представителка на същинската международна журналистика реши да заведе дело срещу „Суши” и нейни посестрими за сериозно увреждане на устоите, достойнството и обективността на журналистиката. Защото, извинете, ама някак ми идва в повече разни сушита да съсипват  професията, която някои сме си избирали с вяра и надежди да правим добрини за хората, за обществото, за света.

Колкото до целувките – не следвайте яловият път на сушитата, а примерно на Жени като кинолегендата Марлене Дитрих – Синият ангел, който е целувал мъже като Жан Габен, Ерих-Мария Ремарк, Ърнест Хемингуей, Дж. Ф. Кенеди, Джордж Бърнард Шоу, Джон Уейн, Орсън Уелс, Хъмфри Богарт, Кърк Дъглас и съветва: „Не харчете напразно целувките, но не ги и бройте!”


автор: Аделина Делийска, novini.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти