Гледай на живо

Очаквайте в 13:00: Септември (София) (U16) - ЦСКА-София (U16)

Меси: След Мондиала обмислях да се затворя, да страдам и да забравя всичко

Меси: След Мондиала обмислях да се затворя, да страдам и да забравя всичко

Капитанът на Аржентина Лионел Меси призна, че след изминалото Световно първенство е обмислял отново да се откаже от националния тим. В Русия “гаучосите” отпаднаха още на 1/8-финалите, след като преди това много трудно излязоха от групата си. След това футболистът на Барселона не искаше да го викат в отбора, без обаче да обявява, че се отказва. Преди седмица той се завърна в редиците на “албиселесте” и изглежда амбициран да изиграе още много мачове за двукратните първенци на планетата.


“След Мондиала обмислях да се затворя в себе си, да страдам заедно със семейството си и да забравя всичко - коментира Лео пред FM Club 947. -  Футболистите от моето поколение отнесоха много обиди в Аржентина. А ние играем за националния тим и искаме да постигнем нещо за него. Аз ще продължа да съм част от състава за всички важни мачове и турнири, независимо че мнозина ме посъветваха да не се завръщам. Трябваше много по-рано да започна да не обръщам внимание на всичко, което се говореше за мен в родината ми. Самият аз не говоря много - просто играя и това е нещото, което обичам да правя.”

От думите му става ясно, че той няма да е на разположение за всички срещи, а само за важните. След спаринга срещу Венецуела (1:3) Меси е остана и за проверката срещу Мароко. Като официална причина за отсъствието му беше посочена травма. Треньорът на Барса Ернесто Валверде увери, че въпросният проблем на Лео е още от Коледа.

“Проблемът с пубисната кост е сложно нещо, възстановяването не е лесно. Гледам да се грижа за себе си. Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони знаеше за това и по тази причина решихме да не пътувам за Мароко”, увери Меси.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти