Феминистка тежка категория - коя е Глория Олред, срещу която се изправя Кубрат Пулев

Феминистка тежка категория - коя е Глория Олред, срещу която се изправя Кубрат Пулев

Кубрат Пулев винаги е изграждал образ на безстрашен боксьор, устремен към върха. Той е подплатявал този си имидж с успехи в спорта, като след зрелищната победа срещу Богдан Дину вече има 27 победи от 28 мача на професионалния ринг.

Сега обаче българският боксьор и екипът му се изправят срещу необичаен съперник - адвокатът Глория Олред. Кариерата на американката е красноречива, а специалитетът са делата, в които защитава правата на жените.

Това е и поводът тя да се изправи срещу Пулев. Олред е наета от репортера Дженифър Равало, която Пулев целуна по устните в края на кратко интервю след мача с Дину.

"Ще се отдръпна, когато има справедливост за моите клиенти. Но докато няма справедливост, ще бъда безмилостна в преследването на справедливост. Защото те я заслужават." Това каза Олред в интервю за "Си Би Си нюз" преди време покрай делото, в което защитаваше правата на 33 жени срещу комика Бил Козби.

На върха

Козби беше осъден, а това беше първата присъда срещу знаменитост от началото на движението срещу сексуалния тормоз #MeToo. В разгара на вълненията около темата за защитата на правата на жените в САЩ Олред излиза на преден план.
я е работила по няколко ключови дела. Американката, която е родена през 1941 г. в еврейско семейство, започва кариерата си през 1976 г. Три години по-късно тя представлява седем деца и родителите им в дело, в което те настояват веригата Sav-On да спре да разделя продуктите за момчета и момичета.

През 2002 г., след като поп звездата Майкъл Джексън надвеси сина си на балкон в Берлин, Олред изпраща писмо до службите в Калифорния, ангажирани с безопасността на децата. В него тя настоява за разследване дали децата на Джексън живеят в сигурна среда.

През декември 2009 г. Олред беше наета от Рейчъл Учитъл, след като се появиха твърдения, че тя има връзка с голфъра Тайгър Уудс. В кариерата си има още много дела, в които защитава правата на жени, твърдящи, че са жертва на насилие. Тя представлява и три жени, които обвиняват президента на САЩ Доналд Тръмп в сексуално посегателство.

Феминистка тежка категория - коя е Глория Олред, срещу която се изправя Кубрат Пулев

Известността на Олред води дотам, че "Нетфликс" направи документален филм за нея.

Казусът "Пулев" На пресконференция, на която беше с Равало, Олред обяви, че е изпратила писмо до спортната комисия в щата Калифорния с искане лицензът на Пулев да бъде отнет. Адвокатът уточни: "Когато казваме спиране, не искаме да му се отнеме възможността да се бие в Калифорния. Това, което казвам, е, че те трябва да наложат подходящо наказание. Липсата на наказание би било много голямо разочарование. Те трябва да изпратят послание до другите." Олред посочи, че комисията има заседание на 14 май.

"Имаме много строги закони срещу сексуалния тормоз в Калифорния. Те са едни от най-строгите закони в страната. Искаме те да бъдат приложени в полза на онези, за които са създадени", каза Олред. На въпрос дали ще има и съдебен иск тя посочи, че засега вниманието е насочено към исканията към комисията. Но допълни, че се надява да бъде даден урок на Пулев.

Според "Нова телевизия" отнемането на лиценза на българина е ключова стъпка от стратегията . Тълкуванието е, че така тя би имала инструмент от официална организация, който да е от полза за евентуален следващ процес.

dnevnik.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти