Клоп: За Почетино могат да бъдат казани много положителни неща

Клоп: За Почетино могат да бъдат казани много положителни неща

Тотнъм е поредното препятствие на Ливърпул в битката за титлата в Премиър лийг. Двата отбора се срещат в неделя на “Анфийлд” в двубой от 32-ия кръг. Мениджърът на “червените” Юрген Клоп е впечатлен от трансферната политика на съперника. През миналото лято Тотнъм не привлече нито един футболист, което се случва за първи път в шампионата от основаването на Висшата лига през 2003 г.


“В Англия - страната на трансферите - ако не сключваш сделки, това е голяма новина - коментира Клоп. - Сигурен съм, че Маурисио Почетино би искал да подсили състава си, но пък и тимът му трудно може да стане по-силен.”

“От тази гледна точка, ако разполагаш с правилните футболисти, няма нужда да си толкова активен на пазара. Може би настоящите ти състезатели са по-силни от този играч, който си искал да купиш. Уважавам начина им на действие. В крайна сметка всеки си взима решенията. Не знам защо не купиха никого. В повечето случаи, когато не взимаш никого, проблемът е в парите. Ако видим новия им стадион, може би ще забележим къде са отишли парите. За Почетино могат да бъдат казани много положителни неща - изобщо целият клуб изглежда стабилен”, добави Клоп.

За сравнение, преди началото на кампанията Ливърпул хвърли 120 млн. паунда за на нови попълнения. Конкурентът Манчестър Сити пък отдели 67 млн. паунда. При тази голяма разлика Тотнъм се движеше близо до двата съперника до края на февруари, но след това допусна спад в резултатите си и в  момента разликата с Ливърпул е 15 точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти