Зъболекар №1 решава дали Кобрата ще боксира в САЩ

Зъболекар №1 в САЩ Джон Карвели държи в ръцете си съдбата на Кубрат Пулев. Той е председател на щатската спортна комисия в Калифорния, която на свое заседание на 14 май ще разгледа поведението на Кобрата след победата му над Богдан Дину и знаменитата целувка на Джени Суши. Видеото, която репортерката качи след мача, събра над 1 млн. гледания.

Четири дни по-късно на специална пресконференция Джени Суши и нейната адвокатка Глория Олред заговориха за сексуално насилия.

“От решението на комисията зависят нашите следващи стъпки. До заседанието, на което държим да бъдем изслушани, моята клиентка няма да говори пред медиите”, заяви Олред. “За мен има основания за сексуално насилие”, допълни тя.

Щатската комисия издава лицензите за всички състезания на територията на Калифорния. Но по силата на новите правила на боксовите асоциации, ако загубиш лиценза си в един щат, губиш го за цялата територия на САЩ.

Карвели е вицепрезидент на най-голямата зъболекарска корпорация в САЩ - “Либърти”, от 2004 г. Играл е американски футбол в колежа, а през последните 10 г. е треньор по европейски футбол на момичета.

Негова заместничка в комисията е Мери Леман. Има собствена адвокатска кантора от 1995 г. Между 1999 и 2002 г. е професионална боксьорка в суперлека категория, като записва 5 победи и 0 загуби на ринга.

В комисията има и петима членове. Марта Шен-Уркидес е изпълнителен директор на USAsia от 2007 г. Арбитър е по търговски дела в Калифорния. В момента е със собствена юридическа практика. Бивш съдия по бокс. Работила е за олимпиадата в Пекин, където се би и Кобрата.

32 Триумфът на Кубрат Пулев над Богдан Дину в снимки

Върнън Уилямс е най-добрият неврохирург в спорта и шоубизнеса. Бил е консултант на “Лос Анджелис Лейкърс” в НБА, на “Лос Анджелис Кингс” и “Анахайм Дъкс” от НХЛ, на “Лос Анджелис Спаркс” от женската НБА и на легендарната група “Кис”. Със собствена клиника по спортна неврохирургия.

Ван Гордън Сотър е пенсиониран журналист. Бивш президент на CBS Sports и CBS News и изпълнителен вицепрезидент на CBS Broadcasting. Телевизионен водещ в Чикаго и шеф на бюрото в Париж на CBS News. Репортер на вестници в Чикаго и Детройт. Запален рибар.

Луис Аяла е президент на AMG Consulting. Анализатор в частния бизнес. Специалист по пиар. В момента е кмет на град Алхамбра в Калифорния. Бивш играч на американски футбол. Треньор по европейски футбол в юношеските лиги на Калифорния.

14 Кубрат Пулев се прибра от Америка

Джеймс Араби е профсъюзен деятел от 2001 г. Работи за федерацията на учителите в Калифорния.

Анди Фостър е изпълнителен секретар на комисията. Преди това е изпълнявал същата длъжност и в щата Джорджия. Един от най-добрите треньори и съдии по ММА в САЩ. Бивш състезател по бокс при аматьорите, като има 23 победи и 3 загуби.

Джени Суши, която бе представена с истинското си име Дженифър Равало, прочете и своята версия за скандала. Според нея, след като я целунал, Кубрат Пулев продължил. Тя се обърнала за да прибере нещата си в раницата. Българинът минал отзад, обарал я

сериозно, като стиснал и двете бузи, след което се изсмял и продължил.

На партито след мача тя отишла заради своя приятелка, която я поканила, и видяла възможност да вземе интервюта и от други боксьори, които се били същата вечер.

Кобрата се появил рано сутринта чак в края на купона.

"24 часа"

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти