Красиви попадения донесоха пореден успех на Ривър Плейт (видео)

Красиви попадения донесоха пореден успех на Ривър Плейт (видео)

Шампионът на Южна Америка Ривър Плейт спечели последната си визита в аржентинската Суперлига за сезон 2018/2019 година след страхотни попадения. Грандът от Буенос Айрес надви с 2:0 Талерес в гостуването от 24-ия кръг на първенството, като почти сигурно си гарантира участието в Копа Либертадорес през 2020 година.

На стадион "Марио Кемпес" в Кордоба попаденията бяха дело на Начо Фернандес, като и двете бяха изключително красиви. Халфът нямаше гол в досегашните си 18 мача през тази кампания. Той се разписа първо в 27-ата минута, а след това удвои в 34-ата минута.

При първото попадение голмайсторът Лукас Прато се пребори за топката и много технично изведе Фернандес, който прати топката в горния десен ъгъл за 0:1. Седем минути по-късно Фернандес беше фаулиран близо до тъчлинията, а реферът отсъди фаул. Докато съдията и играчите на домакините си говореха Фернандес видя, че вратарят беше излязъл напред и мигновено го прехвърли от около 30 метра, изправяйки хиляди фенове на Ривър по трибуните.

През последните 35 минути на мача Ривър остана с човек по-малко, тъй като Де Ла Крус беше изгонен. Уругваецът получи втори жълт картон в 54-ата минута, но въпреки това играчите на Марсело Гаярдо не допуснаха гол в трети пореден мач и записаха пета поредна победа в шампионата. Затова помогна и вратарят Фрнанко Армани, който показа отличен рефлекс.

"Милионерите" имат вече 45 точки, като почти сигурно ще задържат четвъртата позиция, която гарантира участието в Копа Либертадорес през следващата година. Защитаващият титлата си на Южна Америка състав на Ривър гостува на бразилския Интернасионал в трети мач от груповата фаза на тазгодишното издание на Либертадорес.

Другата седмица в последния кръг от сезона в Аржентина "бяло-червените" приемат Тигре.

Талерес остана на девето място с 33 точки преди последните 90 минути в шампионата.

СЪСТАВИТЕ НА МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА РИВЪР ПЛЕЙТ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички