Наследникът на Нойер зарадва Шалке 04 в тежката битка (видео)

Шалке 04 излезе големият победител в дербито за оцеляване в германския елит срещу Хановер 96. “Кралскосините” се наложиха с 1:0 като гости в среща от 27-ия кръг и са на 6 точки от 16-ия Щутгарт (с мач по-малко), който засега би играл бараж за спасение. Тимът от Хановер пък вече е последен и едва ли ще има сили за сензация - още повече, че записа шеста поредна загуба.

Суат Сердар реализира единствения гол в 39-ата минута след асистенция на Бенжамен Стамбули. Героят за “миньорите” обаче беше вратарят Александер Нюбел. 22-годишният страж направи важни спасявания и попречи на домакините да стигнат поне до точка, каквато със сигурност заслужаваха. В един от случаите и гредата помогна на Нюбел, който все по-усилено е сравняван с Мануел Нойер, чиято звезда също изгря в клуба от Гелзенкирхен.
Играчите на Хановер отправиха цели 12 изстрела през втората част, с което подобриха клубния си рекорд за едно полувреме в Бундеслигата.

Победата е първа за Шалке след завръщането на Хууб Стевенс начело на тима. Тя обаче е и него стотна като наставник на отбора в Бундеслигата, с което той се превърна в първия специалист с такова постижение.

През идната седмица “04” ще спорят с Вердер (Бремен) за място на полуфиналите за Купата на Германия, но е по-вероятно да запазят сили за оставащите им седем срещи в Бундеслигата.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти