Гледай на живо

Очаквайте: Националите по футбол потеглят за Азербайджан за старта на новия турнир FIFA Series

Нов удар срещу Кубрат Пулев: Може да отнемат победата му срещу Богдан Дину

Кубрат Пулев записа най-драматичната победа в своята боксова кариера, но оттогава насетне е засипан с проблеми.

32 Триумфът на Кубрат Пулев над Богдан Дину в снимки

Голямата тема около него е целувката, заради която репортерката Джени Суши реши да го съди за сексуален тормоз и която доведе до поне временното му отстраняване от Калифорнийската атлетическа комисия.

Сега пък става ясно, че Пулев още не може да бъде 100% сигурен в победата си на ринга над Богдан Дину! Причината е, че румънецът обжалва резултата пред същата тази Калифорнийска атлетическа комисия, съобщи ESPN.

Причината е случилото се в 7-ия рунд, в който след два нокдауна дойде и нокаутът. Жалбата на Дину е заради нечистия удар, който получи в тила, след първия нокдаун.

Тогава действително ситуацията бе драматична, тъй като съществуваше вариант, при който Дину да обяви, че не е в състояние да продължи и Пулев да бъде дисквалифициран. Съдията на ринга Раул Кайс-младши даде пет минути за възстановяване на Дину, както и наказателна точка на Кобрата, но решението му бе, че ударът е бил неволен. Така той обяви на съдиите на масата, че ако Дину не може да продължи, то ще бъде взет резултатът по точки до този момент.


Именно в този момент румънецът изведнъж се съвзе и продължи двубоя, който Кобрата приключи малко след това.

Сега обаче румънецът и неговият екип са взели решение да опитат да използват ситуацията, за да обжалват крайния резултат в мача. "След двубоя седнах с Дину и неговия екип и се свързахме с калифорнийската комисия, официално внесохме жалба и изискахме изслушване пред комисията на Калифорния", обяви промоутърът на Дину Грег Коен.

32 Триумфът на Кубрат Пулев над Богдан Дину в снимки

 

Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че жалбата ще бъде разглеждана на следващото заседание, което е насрочено за средата на май. На него ще бъде разискан и друг въпрос, свързан с Пулев - скандалът с Джени Суши. Заради него българинът ще трябва да говори пред комисията. "Не трябва да идва. Просто ще остане наказан, ако не го направи", допълва Фостър.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти