Мик Шумахер започна дебютния си Ф1 тест с Ферари

Мик Шумахер започна дебютния си Ф1 тест с Ферари

Мик Шумахер започна дебютния си тест във Формула 1 с отбора на Ферари в Бахрейн, докато Фернандо Алонсо се върна в болида на Макларън. Най-новият член на академията за млади пилоти на Ферари Шумахер-младши ще кара за Ферари днес преди да поеме управлението на новия болид на Алфа Ромео – С38.

Тестът в Бахрейн е първият по-значителен опит на Мик във Формула 1, след като направи кратко демо каране на пистата "Спа" с болида на легендарния си баща – Михаел Шумахер - от 1994 г. През изминалия уикенд Мик направи и дебюта си във Формула 2 с отбора Према и финишира съответно осми и шести в двете състезания на "Сахир".

Алонсо пък за първи път подкарва Ф1 болид от финала на сезон 2018 в Абу Даби. Двукратният Ф1 шампион се върна в Бахрейн за Макларън в ролята си на посланик и съветник на тима.

Шумахер е единственият пилот, който прави Ф1 дебют във вторник, като останалите състезатели на пистата са титулярни пилоти през сезона. Шанс да се изявят ще получат утре още четирима млади пилоти. Дан Тиктъм, който бе опонент на Шумахер във Формула 3 през 2018-а, ще кара за Ред Бул, докато Джак Ейткин – за Рено, Пиетро Фитипалди – за Хаас и Николас Латифи – за Уилямс.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти