Тръмп, Хигинс и Уилямс също напуснаха рано-рано Китай

Тръмп, Хигинс и Уилямс също напуснаха рано-рано Китай

Марк Селби не е единственият рано отпаднал от големите снукър звезди в Откритото първенство на Китай. Джъд Тръмп, Джон Хигинс и Марк Уилямс също изненадващо изхвърчаха от турнира още в първия кръг, а тъй като в China Open не участват Рони О’Съливан и Марк Алън, то почти не останаха високопоставени състезатели в Пекин.

Хигинс, който от доста време има проблеми с формата си край зеленото сукно, загуби с 2:6 от дебютанта сред професионалистите Джо О’Конър. Вълшебника от Уишоу изрази мнение, че най-вероятно ще се изложи на Световното първенство.

Любопитното е, че за втори път в рамките на два месеца Хигинс губи от О’Конър, като същото се случи и на четвъртфиналите на Откритото първенство на Уелс. 23-годишният англичанин се представя на добро ниво в първата си година сред големите играчи, като най-доброто му класиране е именно полуфиналът в Welsh Open през февруари.

Марк Уилямс загуби пък с 4:6 от от Кен Дохърти в доста качествен сблъсък със солидни точкови серии - 76, 62, 115 и 90 за 50-годишния ирландец и 91, 53, 75 и 71 за действащия световен шампион. Уелския дракон ще започне защитата на титлата си в “Крусибъл” без да се е класирал на четвъртфинали на ранкинг турнир от август миналата година, когато спечели World Open.

Джъд Тръмп пък отстъпи с 5:6 от на Роби Уилямс, който блесна със сенчъри брейк от 119 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти