Гледай на живо

Очаквайте: Вижте как разрушават стадион "Българска армия"

Рен стигна до финала за Купата на Франция (видео)

Рен стигна до финала за Купата на Франция (видео)

Отборът на Рен се класира на финала за Купата на Франция, след като отстрани с 3:2 считаният за фаворит в полуфиналния сблъсък тим на Лион, който беше домакин на двубоя. Съперникът на Рен в битката за титлата на 27 април ще бъде излъчен в сряда, 3 април измежду Пари Сен Жермен и Нант.

Футболистите на Рен като цяло показаха повече мотивация на терена и водеха почти през цялото време в резултата. М'Байе Нианг откри за гостите в 40-ата минута, но в началото на втората част Бертран Траоре изравни за Лион. В 55-ата минута Бенжамен Андре отново изведе Рен напред, но Муса Дембеле изравни от дузпа в 75-ата. Само шест минути по-късно Рами Бенсебаини вкара победното попадение за тима си и оформи крайния резултат. 

Така Рен ще играе във финала за националната купа за първи път от 2014 година насам, когато загуби от Гинган. Любопитното е, че последният трофей за Рен е именно Купата, спечелена през 1971 година именно срещу Лион.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти