Мик Шумахер: Почувствах се като у дома си във Ферари

Мик Шумахер: Почувствах се като у дома си във Ферари

Мик Шумахер описа първия си тест с Ф1 болида на Ферари като изумителен и разкри, че се е почувствал веднага като у дома си. Шампионът във Формула 3 взе участие в първия сезонен тест във Формула 1 в Бахрейн с Ферари. Синът на легендарния Ф1 шампион Михаел Шумахер се представи на ниво, записвайки 56 обиколки и приключвайки на второ място деня зад титулярния пилот на Ред Бул Макс Верстапен.

"Всичко беше удивително. Усещането, което имах, когато излязох от бокса за първи път, бе "това нещо има огромна мощ". Има много потенциал в автомобила. Имах чувството, че намерих дома си. Беше много красиво да направя тези обиколки и всики тези момчета да работят с мен. Почувствах се комфортно, спокойно, като у дома си", сподели 20-годишният Мик.

Шумахер-младши описа деня си като невероятен и заяви, че му е било лесно да се съсредоточи върху задачата си, след като е овладял първоначалните си емоции. "Всеки един път, в който излизах на пистата, учех нещо ново – за себе си, за колата. Мисля, че се справих добре".

В сряда Мик ще смени автомобила на Ферари с този на Алфа Ромео и сподели, че се надява денят да не бъде прекъсван от дъжд, както стана във вторник.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти