Фетел най-бърз до обяд на теста в Бахрейн

Фетел най-бърз до обяд на теста в Бахрейн

Себастиан Фетел с Ферари записа най-бързата обиколка във втория и последен ден от сезонния тест на Формула 1 в Бахрейн. На пистата "Сахир" своя Ф1 дебют прави Дан Тиктъм с новия болид на Ред Бул, докато Мик Шумахер тества автомобила на Алфа Ромео. Двамата млади пилоти бяха конкуренти за титлата във Формула 3 през 2018 година, спечелена впоследствие от Мик.

Силният дъжд, който се изсипа над трасето във вторник, осуети плановете на отборите и в сряда те се опитват да наваксат с програмата си. За първите четири часа от деня шестима пилоти записаха по над 50 обиколки.

Фетел записа най-добра обиколка с болида на Ферари, който вчера бе каран от сина на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер – Мик. С второ най-добро време до обяд е Ланс Строл от Рейсинг пойнт, а пилотът на Уилямс, който тества за Мерцедес - Джордж Ръсел - е трети.

Протежето на Ред Бул Тиктъм пое управлението на болида от Макс Верстапен. Британецът, който този сезон се състезава в Супер Формула, записа над 60 обиколки и остана със седмо най-добро време. С болида на Алфа Ромео днес Мик Шумахер има по-тих ден, само 30 завъртания на "Сахир" и девето време до обяд.

Освен Шумахер и Тиктъм още трима млади пилоти са в действие на пистата в Бахрейн. Пиетро Фитипалди тества за Хаас, Джак Ейткин – за Рено, а Николас Латифи – за Уилямс. Сред тримата Фитипалди е най-бързият с пето време.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти