Пат в битката за оцеляване в Германия (видео)

Пат в битката за оцеляване в Германия (видео)

Щутгарт и Нюрнберг завършиха наравно 1:1 в ожесточеното дерби между два от отборите, които до последно ще се борят за оцеляването си в Първа Бундеслига. Домакините имат по-големи шансове в битката за оставане в елита, но не се възползваха от предимството си да се представят на ниво на собствения стадион “Мерцедес-Бенц Арена”.

 

 

 

 

 

Въпреки че са най-слабите реализатори като гости в първенството, Нюрнберг откриха резултата още през първото полувреме чрез 22-годишния бразилски външен халф Матеус Перейра. След заучено изпълнение на ъглов удар към близката греда Мюл уцели напречната греда и при добавката на сантиметри от голлинията Перейра нямаше как да сбърка - 0:1.

Тийнейджърът Озан Кабак от десетина метра в 75-ата минута възстанови равенството, въпреки че в ситуацията останаха сериозни съмнения за засада. Реферът Франк Виленборг изчака да се консултира с ВАР стаята, преди да признае гола, попадението, въпреки че повторенията не можаха да убедят, че няма нарушение на правилника.

В крайна сметка Щутгарт заслужено стигна до равенство, защото преследваше попадението от момента, в който изостана в резултата. В последната минута на редовното време Марио Гомес имаше възможност да осъществи пълен обрат, но шутът му към десния ъгъл на вратата бе париран брилянтно от стража на гостите Кристиан Матерния.

Щутгарт с 21 точки остава на 16-а позиция и точно под чертата, докато Нюрнберг вече със 17-и продължава да е 17-и. 15-ият Аугсбург е с 4 точки аванс и мач по-малко - отборът домакинства на Хофенхайм в неделя.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички