Хебър мина през Кюстендил и вече мисли за Оборище

Хебър мина през Кюстендил и вече мисли за Оборище

Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър се затрудни в Кюстендил, но постигна много важен успех с 3:0 над Велбъжд в мач от 25-ия кръг на първенството. Играчите на Николай Митов надиграха последния в класирането на лошия терен на стадион "Огоста", но до 75-ата минута така и не успяваха да открият пътя към мрежата на домакините. Това все пак първи стори Симеон Иванов-Матераци. Юношата на Левски беше точен с глава след центриране от корнер. Попадението успокои "зелените", които след три минути удвоиха с попадение на Мартин Сечков. Опитният играч се разписа след хубава атака. Две минути преди края на редовното време Георги Недялков също вкара след двойно подаване със свой съотборник. Така нападателят оформи крайното 3:0.

Преди почивката гредата спаси Велбъжд след изстрел от фаул на Даниел Пехливанов. Бранителят Иванов и Сечков пък пропуснаха добри възможности, за да дадат аванс на играчите от Пазарджик.

Това беше успех №20 за Хебър през тази кампания, който позволи на тима да запази преднината си от четири точки пред втория Оборище. Двата тима излизат един срещу друг на стадион "Георги Бенковски" в сряда, като гостите се надяват на нов успех над лидера. Ники Митов обаче се надява да победи състава на Войн Войнов, за да дръпне със седем точки на върха.

81 Сливнишки  герой - Хебър

"Доволен съм от победата. Надиграхме отбора на Велбъжд и напълно заслужено взехме трите точки. Имаха предимство през цялото време, но лошият терен не позволи да се играе добър футбол. Беше важно за спечелим след грешната стъпка с Надежда (Доброславци) на нашия стадион. Вече мислим за изключително важната среща с Оборище (Панагюрище). Хубавото е, че нямаме наказани и контузени футболисти. Надявам се, че в сряда на "Георги Бенковски" ще покажем, че можем да играем добре и да излезнем краен победител, така и да зарадваме нашите фенове", коментира Митов пред

Sportal.bg.

Велбъжд (Кюстендил) записа своята 19-та загуба, като остана на дъното с едва осем точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти