Голове и много греди в гладиаторска битка за Тракия! Ботев Пд продължава непобеден (видео)

Берое и Ботев (Пловдив) изиграха вълнуващо дерби от 28-ия кръг на Първа лига, което завърши 1:1. Резултата откри Педро Еуженио в 70-ата минута, а три по-късно Тодор Неделев изравни от дузпа.

Двата отбора създадоха куп положения, а на три пъти и гредите попречиха да паднат още попадения. Два пъти те помогнаха на заралии, а веднъж спасиха канарчетата.



С равенството пък пловдивчани продължиха да са единственият тим от първата шестица, който няма загуба през пролетта след цели 9 изиграни мача.

Срещата трябваше да стартира в 20.00 часа, но започна със закъснение. Причината бе, че единият от четирите пилона в Стара Загора изгасна напълно и се наложи спешен ремонт, който завърши към края на първото полувреме. Двубоят обаче започна, тъй като реферите прецениха, че осветлението на останалите три пилона покрива минималните изисквания.

Пловдивчани можеха да открият резултата още преди да са изминали и две минути игра. Неделев получи извеждащ пас отляво и центрира отлично към непокрития Антонио Вутов, който не уцели добре топката с глава и не успя да я прати от два метра в мрежата на заралии.



В 9-ата минута Берое можеше да поведе след грешка на Филипов. Защитникът на Ботев опита да изчисти топката след разбъркване от корнер, но й придаде такъв фалц, че тя прехвърли Кайзер и срещна напречната греда. После се върна към терена, но играч на канарчетата я изчисти.

В 17-ата минута Матеус Леони проби и центрира опасно отляво към Мартин Камбуров, който щеше да вкара без проблем от два-три метра в празната врата, но Пиргов се хвърли на шпагат с риск да си отбележи автогол и предотврати голямата опасност.



След половин час игра се заформи страхотно меле пред малкото наказателно поле на гостите, последваха няколко шута на играчи в зелено, които срещнаха телата на жълто-черни футболисти и в крайна сметка Димитров изчисти в предни позиции.

В 38-ата минута Ботев организира добра атака. Кристиян Добрев получи отляво, напредна и намери отлично непокрития Александър Тонев на дясното крило. Фланговият играч влезе навътре и стреля силно с левия крак, но Перниш изби.

Към края на първата част пловдивчани извършиха принудителна смяна. На мястото на контузения Димитър Пиргов влезе Костадин Ничев.



В 45-ата минута Александър Тонев с топовен шут разтресе лявата греда на беройската врата. Секунди преди тази ситуация Никита Баранов влезе изключително грубо с бутоните напред в коляното на Кристиян Добрев и трябва да е доволен, че получи само жълт, а не червен картон.

Първото полувреме завърши с два удара на футболисти от Берое. Първо Камбуров шутира от десетина метра в близкия ъгъл на Кайзер, който изби в корнер. След неговото изпълнение Баранов засече с глава, но в аут.



Втората част започна с нови два шута в актива на заралии, дело на Педро Еуженио. Първият излезе в аут, а малко по-късно Кайзер спаси. Ботев отговори с много опасно положение в 51-ата минута. Тогава Вутов овладя около точката на дузпата, финтира много добре бранител на домакините, с което си освободи място за удар, но изстрелът му попадна в ръцете на Перниш. Четири минути по-късно гостите като по чудо не откриха резултата. Кардосо центрира към Балтанов, който свали с глава на Тонев. Нападателят овладя с коляно и после шутира от 13-14 метра, но покрай вратата. В ответната атака и домакините пропиляха добра възможност, когато Бригидо се озова на стрелкова позиция отдясно в наказателното поле, но прати топката в аут от 12-13 метра.



Мачът продължи да е двуостър, с атаки и към двете врати, което нямаше как да не доведе до гол. Той дойде в 70-ата минута, когато Бригидо пресече пас назад на Тонев и изведе Камбуров сам срещу вратаря. Нападателят стреля силно, Кайзер изби, но Педро Еуженио вкара с добавка в празната врата - 1:0 за Берое.

Само три минути по-късно Ботев изравни. Първо гредата спря канарчетата за втори път в този мач. Топката се върна към терена и последва нова атака на пловдивчани. Тя завърши с центриране към Ничев, който стреля с глава, топката се отби в разперената ръка на Ерол Алкан и реферът Ивайло Стоянов отсъди дузпа, която Неделев превърна в гол за 1:1.


Двата отбора продължиха с атаките и след бързата размяна на попадения, но на няколко пъти не сполучиха при удари от дистанция. Най-близо до нов гол бе Педро Еуженио, който в 87-ата минута шутира много опасно от границата на наказателното поле, но покрай дясната греда.

БЕРОЕ - БОТЕВ ПД 1:1

1:0
Педро Еуженио 70
1:1 Тодор Неделев 73 д.

БЕРОЕ: 12. Перниш, 4. Алкан, 6. Цветков, 8. Охене, 9. Камбуров, 11. Бандаловски, 14. Яя Меледже, 20. Леони, 27. Баранов, 28. Бригидо, 77. Еуженио

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 26. Апостолов, 17. Балтанов, 8. Неделев, 7. Тонев, 11. Добрев, 39. Вутов

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти