Бартомеу: Искахме Погба, докато беше в Юве, но нямахме нужните пари

Бартомеу: Искахме Погба, докато беше в Юве, но нямахме нужните пари

Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу разкри, че през 2015 г. клубът е проявявал интерес към Пол Погба. Година по-късно обаче той премина от Ювентус в Манчестър Юнайтед за рекордната по това време сума от 105 млн. евро, като именно тя е отказала каталунците от подобен трансфер.

“През лятото на 2015 г. Пол Погба играеше в Торино и просто казахме на Юве, че ако някой ден решат да го продадат, ще бъдем заинтересовани. Когато го продадоха, ни казаха каква оферта чакат, но ние не можехме да си позволим такава сума по това време. Така че той отиде в Юнайтед, като ги прави по-добър отбор, защото в момента е една от звездите в света на футбола”, сподели Бартомеу пред ESPN FC, като не скри възхищението си от червените дяволи. “Това, което трябва да отчета, е, че през последните няколко години Юнайтед изгради много добра група от добри играчи, които пробиват. Сигурен съм, че следващия сезон ще са кандидати за Висшата лига, а тази година - за Шампионската лига.

Присъединих се към Барса през 2003 г. с Жоан Лапорта и по това време приходите бяха много ниски. Един от моделите, които следвахме, беше този на Юнайтед - маркетинга им, спонсорските им договори, и, разбира се, когато се учиш от най-добрите… Вече я няма тази пропаст, която беше между нас и Юнайтед. Сега сме на едно и също ниво. Така че те винаги са били пример за нас по отношение на финанси и приходи, но също така и що се отнася до представянето”, продължи той.

"Вярно е, че представянето на Юнайтед сега не е това, което беше, но трябва да внимаваме, тъй като във Висшата лига има шест-седем много силни отбора. Премиър лийг не е лесно състезание. Това е най-силното футболно първенство на света. Е, второто, след Ла Лига. Точно за това в този шампионат понякога си горе, а друг път - долу. Знам, че в Юнайтед работят, за да тръгнат отново нагоре. Не сме играли на “Олд Трафорд” от 2008 г., така че да се върнем там е чест. Имаме голямо уважение към тях, тъй като са един от най-големите клубове в Европа", допълни шефът на каталунците.

Двата тима се изправят един срещу друг в Манчестър в сряда в първи двубой от 1/4-финалите на ШЛ.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти