Магдебург нокаутира Хамбургер в 94-ата минута

Магдебург нокаутира Хамбургер в 94-ата минута

Магдебург - единственият клуб от ГДР, печелил европейска титла, нанесе удар по амбициите на Хамбургер ШФ за скоропостижно връщане в Бундеслигата. “Синьо-белите” от Саксония-Анхалт нокаутираха фаворизирания си съперник и си тръгнаха като победители от “Фолкспаркщадион”, след като триумфираха с 2:1 с победен гол в 94-ата минута.

По този начин Магдебург записа едва петата си победа през сезона и се изравни по точки с първия над чертата на изпадащите - Зандхаузен, а същевременно остави Шпортферайн на шест точки от лидера Кьолн и даде наджеда на третия в класирането Унион (Берлин).

Бакери Джата откри резултата за Хамбургер с гол в 31-ата минута, но след почивката гостите стигнаха до пълен обрат, подкрепяни за пореден път от изключителните си фенове. Въпреки дистанцията от почти 300 километра, по трибуните имаше 6000 ултраси на гостите, които първо видяха изравнителното попадение на Мариус Бюлтер в 60-ата минута, а в 4-ата минута на продължението Филип Тюрпиц ги прати в екстаз и смълча над 40 хиляди запалянковци на Хамбург, оформяйки финалното 2:1.

Тимът на Магдебург спечели промоция за Втора Бундеслига през миналия сезон, но през настоящата кампания се бори за оставането си във втора дивизия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти