Иван Николов пред Sportal.bg преди битката с Пепелянката на MaxFight 42

Иван Николов пред Sportal.bg преди битката с Пепелянката на MaxFight 42

Иван Николов е български боксьор, който ще се изправи срещу шампиона на България в суперполусредна категория (до 69 кг) Йосиф Панов - Пепелянката на дългоочакваната бойна галавечер на 3 май в софийския хотел “Маринела” - MaxFight 42.

Sportal.bg e медиен партньор на най-голямата и най-устойчива българска бойна промоция MaxFight, която за предстоящата си галавечер ще предложи на феновете и боксови двубои. Последният ни световен шампион при мъжете Детелин Далаклиев отговаря за организацията на боксовите двубои и един от най-зрелищните се очаква да бъде именно Пепелянката срещу Николов.

Ето какво сподели пред Sportal.bg Иван Николов преди битката си на MaxFight 42:

“На всички фенове на бойните спортове, а и най-вече на новите фенове на бойните спортове, пожелавам да са живи и здрави, да спортуват и да не се занимават с глупости.

През 2017 година започнах да се занимавам професионално с бокс и започнах участие в националната Професионална боксова лига. По принцип съм бивш футболен хулиган, фен съм на ЦСКА и бях част от най-коравата фенска фракция “Енимълс”. Само че футболното хулиганство е обвързано понякога и с проблеми с полицията, затова взех решение да пренеса каквито умения имам в бойните спортове в професионалния бокс. Взех това решение, защото вече съм семеен, но иначе ходя на мачове, когато имам време.

Имам 10 мача в Професионалната боксова лига, тези двубои са срещу най-коравите български боксьори, но имам и срещу един англичанин (Калън Ханкок) и един чеченец, който играе за Дания (Адам Башанов). С него беше двубоят ми през януари, а с англичанина - през декември.

Имам 3 победи, 6 загуби и 1 равенство. Равният ми е срещу Христо Йонев, който е много корав боксьор, той е нокаутьор. Нямам претенции за загубите ми, защото те са срещу чужденците, а от българските ми съперници съм губил от Милен Паунов, Борислав Иванов - Яйцето, Жеко Жеков и Борислав Занков - Боби Бокса, които са топ боксьори на България. С Яйцето беше люта битка в 4 рунда, той е сериозен боксьор. Нямам претенции за решенията при загубите, не обичам да мрънкам, победиха си ме, а аз се бих мъжки и достойно. Последният ми двубой е победа над Янис Ясин в рейтингов мач.

Тренирам много сериозно и пренебрегвам малко семейството си, но всичко е оправдано, защото боксът ми е средство за допълнително препитание - имам две работи и боксът ми е третата.

Поласкан съм, че от MaxFight ме поканиха да се изправя срещу толкова сериозен опонент като Йосиф Панов - Пепелянката. Моят мениджър Васко Алексиев уреди нещата, аз му казах, че желая да участвам на тази галавечер. Така се получиха нещата, че ще играя с Йосиф. Гледал съм го, той има победа над моя побратим Борислав Занков на галата на Кобрата през 2017-а. На последната гала на Кобрата пък той победи по точки Стилян Костов - Убиеца. Единствено мога да му кажа да се бие с мен на размени и даже да си донесе шампионския пояс на България.

Аз като боец съм типичен файтър, защото съм и сравнително нисък, играта ми е да се бия. Имам силен десен и силен ляв, прав гард съм. Близкият бой е моята игра. Аз подражавам на един испански боксьор - Хави Гарсия Роча, който е с прякор Краля боклуджия. Той е типичен файтър и върви само напред, играе в категория до 69 кг, а Йосиф също е в суперполусредна.

Досега съм играл в лека-тежка категория, сега свалям килограми. След победата ми през февруари бях прекратил с тренировките и бях качил до 89 кг, сега свалих до 78 кг и няма да имам проблеми да вляза в категорията. Отразяват ми се понякога тези неща, като не ям мазно и сол ми пада силата. Но като ям нормално два-три дни и ми се връщат силата и бързината. Нивото ми се вдига право пропорционално с тренировките. Предпочитах с Йосиф да играем в категория до 76 кг, но няма проблем, ще сваля за по-долната.

Тренирам много тичане в рамките на няколко часа сутринта и след това правя боксова тренировка. Вечерта също имам боксова тренировка. С диета всеки ден успявам да сваля килограмите и много тичане. Правя спаринги с Борислав Занков и още две момчета от боксов клуб “Бокс за всички” при Антон Чамов и Мартин Кръстев. Готвя се както си трябва и наблягам на кондиционни тренировки, на силата.

Нямам търпение за битката в MaxFight, a в събота имам много тежък мач във Франция с Кевин Кожейн, който 10 пъти е имал мачове за различни титли в категория до 79 кг. Живот и здраве, след това почвам да се готвя за Йосиф. Сгъстен график имам, дано да няма контузии, това е най-важното.

Феновете могат да очакват от мен здрава битка на 3 май, ще се раздам 110%, нека хората да дойдат на MaxFight 42 и ще се порадват на яко шоу и голям бой”, каза Николов пред Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти