Неудачите на Зверев продължават през 2019-а

Неудачите на Зверев продължават през 2019-а

Шампионът от Финалите на АТР 2018 и световен номер 3 Александър Зверев продължава с неубедителното си представяне през настоящия сезон. 21-годишният германец отпадна на осминафиналите в тенис турнира от сериите АТР 250 в Маракеш след поражение 6:7(1), 6:2, 3:6 от световния номер 60 Хауме Мунар.

Поставеният под номер 1 тенисист взе “уайлд кард” от организаторите, за да опита да спечели петата си титла на клей в кариерата, но отново отпадна рано-рано. Вече четири от петте му загуби през 2019-а са от играчи извън топ 50 на световната ранглиста и фенове и специалисти започват да се съмняват, че сътрудничеството му с Иван Лендъл ще даде положителен резултат. Те започнаха съвместна работа преди началото на US Open 2018, като триумфът във Финалите на АТР изглеждаше знак за развитие.

Проблемът на Зверев продължава да изглежда форхендът му, който според мнозина анализатори все още не е достатъчно агресивен и бива използван просто за да се задържи топката в разиграването. Мунар пък не е играч за подценяване, особено на клей, след като още от миналата година бе определян за “протеже на Надал” и наскоро отново тренира с великия испанец.

Това е първата победа на Мунар над тенисист от топ 10 от четвъртия му опит, а следващ съперник в Маракеш ще му бъде непредсказуемият Беноа Пер.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти