Готов е жребият на Григор Димитров, Надал го чака рано-рано

Готов е жребият на Григор Димитров, Надал го чака рано-рано

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще открие сезона на клей с двубой срещу Матео Беретини в първия кръг от "Мастърс"-а в Монте Карло, който започва на 14 април. Димитров е в половината на схемата на Краля на клея Рафаел Надал, който е 11-кратен шампион в Княжеството и двамата потенциално могат да се срещнат в трети кръг.

Григор Димитров и Матео Беретини ще играят за първи път един срещу друг на ниво АТР, а ако успее да надделее, ще го очаква победителят от двойката Денис Шаповалов - Ян-Ленард Щруф. Надал също ще има нелеко препятствие преди евентуален сблъсък с българина.

 

Матадора почива по право в първия кръг като втори поставен в основната схема, а в дебютния си двубой на турнира ще се изправи срещу намиращия се във възходяща форма Роберто Баутиста Агут или неудобния Джон Милман.

 

В половината на Надал и Димитров са още номер 3 Александър Зверев и номер 5 Кей Нишикори, а в четвъртината им - номер 5 Марин Чилич и номер 11 Марко Чекинато. Стан Вавринка и Дамир Джумхур също не са за подценяване, като швейцарецът носител на 3 титли от "Големия шлем" започва срещу Люка Пуй.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти