Винялес най-бърз във втората тренировка от MotoGP в САЩ

Винялес най-бърз във втората тренировка от MotoGP в САЩ

Маверик Винялес записа най-бързата обиколка във втората тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в САЩ с Yamaha и остави защитаващия титлата си Марк Маркес на второ място с изоставане от 0.044 сек. Скоро след началото на втората сесия Маркес успя да подобри постижението си. До последните пет минути времето му бе най-добро, но със свежи гуми Винялес успя да го подобри, докато Маркес попадна в трафик на пистата "Остин".

Валентино Роси с втора Yamaha влезе в топ 3, а обиколката му бе със само десета по-бавна от тази на Марк. Четвърто място зае сателитният пилот на Ducati Джак Милър. Сателитният пилот на Honda Кал Кръчлоу допълни топ 5, следван от Алекс Ринс със Suzuki и Пол Еспергаро с КТМ.

Довициозо бе най-голямото име, което не успя да влезе в топ 10 и според прогнозата за времето третата тренировка утре ще се проведе на мокро, което означава, че италианецът ще трябва да премине през Q1 преди борбата за полпозишън. Съотборникът на Дови Данило Петручи също не се справи много успешно с тренировката на "Остин" и остана 13-и.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти