Осъдиха играч на Борусия (Д) да плати 200 000 евро

Осъдиха играч на Борусия (Д) да плати 200 000 евро

Играещият за Борусия (Дортмунд) Мариус Волф беше осъден да плати 200 000 евро заради шофиране с превишена скорост и без шофьорска книжка, съобщава Main-Post. Инцидентът е от март 2018-а година, когато фланговият футболист беше в Айнтрахт (Франкфурт). Тези дни съдът в Китцинген го призна за виновен по обвинението и освен това му отне удостоверението за управление за три месеца.

Волф има досие в полицията заради предишни нарушения на правилата на движение в Германия още от 2016-а година, заради което тогава книжката му пак е била временно отнета.

В сегашния случай прокуратурата настояваше за налагането на доживотна забрана за правото на управление на моторно средство.

Съдията по делото Патрисия Финкенбергер дори изрази възмущението си от честитите нарушения на Волф с коментара, че той все още се нуждае от бавачка.


За Борусия (Дортмунд) такива новини не са нещо ново. През 2014 година настоящият капитан Марко Ройс беше осъден да плати 540 000 евро за поредица от нарушение на правилата и многократно залавяне да шофира без книжка. Имало е случаи, в които той се е опитвал да лъже полицаите, че е гражданин на Швейцария. Беше установено, че Ройс е бил залавян без документ поне шест пъти в рамките на три години.

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти