С голямо желание и малко късмет Дортмунд остана в играта (видео)

Седмица след катастрофалното 0:5 срещу Байерн (Мюнхен) тимът на Борусия (Дортмунд) се надигна и пребори Майнц 05 с 2:1 у дома в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата, с което се завърна на върха на класирането с 2 точки преднина. Баварците обаче са с мач по-малко, който е в неделя срещу Фортуна (Дюселдорф).


Всички на "Сигнал Идуна Парк" показаха воля за триумф. Феновете не оставиха празно място по трибуните, а на терена футболистите демонстрираха мъжество и характер и записаха малко повече от 60 вихрени минути, в които разкъсваха защитата на съперника. Паднаха обаче само два гола, вкарани от Джейдън Санчо в 17-ата и 24-ата минути.
След това силите на вестфалци свършиха и те трябваше да се отбраняват. Положението стана тежко в 83-ата минута, когато Робин Куайсон върна едното попадение. Най-драматичният момент дойде секунди след това, когато вратарят на Борусия Роман Бюрки направи тройно спасяване, като при последното закова кълбото на голлинията.
Преди това шансът беше покрил домакините още на два пъти след шутове на Карим Онисиво, които се отбиха в страничните греди. Една греда още при 0:0 удариха и домакините.
До края на сезона Борусия ще изиграе още пет срещи и ще се надява Байерн да сгреши.

Марио Гьотце получи ролята на централен нападател, като този път Пако Алкасер поне беше на пейката. Осъденият на 200 000 евро за превишена скорост и шофиране без книжка Мариус Волф също беше в стартовия състав на Люсиен Фавър. Майнц е на 12-а позиция и не играеше за нищо. Карим Онисиво и Жан-Филип Матета се очертаваха като най-опасните футболисти на отбора. Вестфалци натикаха гостите в тяхното поле още в началото и в 6-ата минута Якoб Бруун Ларсен отклони топката в страничната греда.

Отново датчанинът се озова на завършваща позиция в 14-ата минута, но този път шутира в ръцете на вратаря.
Три минути по-късно обаче Борусия издебна съперника на контраатака, при която Гьотце изведе Санчо и английският национал прониза Флориан Мюлер за 1:0.
Играчите на Фавър продължиха с блестящите комбинации и в 24-ата минута преднината им беше удвоена. Томас Дилейни се включи отляво и подаде към Санчо, който за втори път записа името си сред голмайсторите - 2:0.
В 31-ата минута Бруун Ларсен пак се размина с гола, като стреля в аут от около 12-13 метра.
Гостите бяха близо до връщането на интригата още преди почивката, но в 43-ата минута ефектен удар на Онисиво с пета докосна гредата и излезе в аут.
Секунди преди това Матета се скара с Бруун Ларсен и му посегна с лакът, а реферът му показа само жълт картон, докато други съдии биха изгонили футболиста на Майнц.
И второто полувреме продължи в същото високо темпо с разменени шансовете в началните минути. Марко Ройс можеше да покачи на 3:0, а след това Роман Бюрки спаси много тежък изстрел на Жан-Пол Боетиус.
За втори път гредата спаси домакините, а това се случи в 63-ата минута. Тогава Онисиво се промъкна зад отбраната в жълто-черно и стреля, но късметът пак не беше с него.
Високото темпо в действията на вестфалци си пролича и след 60-ата минута те постепенно се върнаха в защита и започнаха да се бранят. Последваха доста центрирания и разбърквания пред Бюрки, а при едно от тях появилият се като смяна Куайсон намали на 1:2.
Това секна ентусиазма по трибуните, а минута след това те замълчаха, когато при поредната атака на Майнц се стигне до три последователни удара към Бюрки в рамките на 3-4 секунди, но вратарят отрази всичките.
За края Фавър се "окопа" с вкарването на още двама централни защитници и в крайна сметка отборът му издържа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти