Лисабонско дежавю за Айнтрахт (Франкфурт)

Лисабонско дежавю за Айнтрахт (Франкфурт)
Последният останал евробоец на Германия - Айнтрахт (Франкфурт), допусна втора загуба в рамките на няколко дни. В четвъртък “орлите” бяха сразени от Бенфика с 4:2 в първи 1/4-финал в Лига Европа, а днес се издъниха при домакинството си на Аугсбург в мач от Бундеслигата. Носителите на Купата на страната отстъпиха с 1:3 след нов червен картон и липса на късмет в ключови ситуации.

Това поражение, дошло след шест поредни победи, почти сигурно означава, че Айнтрахт няма да има шанс да се пребори за бронзовите медали, защото третият РБ (Лайпциг) вече има 6 точки аванс, а до края остават пет кръга. Голямата цел на отбора от Франкфурт е място в четворката, което праща в Шампионската лига. Засега Айнтрахт е точно четвърти, а ще се бори основно с Борусия (Мьонхенгладбах), макар шансове да имат още Хофенхайм, Вердер (Бремен) и Байер (Леверкузен).



Айнтрахт започна много силно последния двубой от 29-ия кръг в Бундеслигата и в първите пет минути Лука Йович пропусна две отлични възможности. В 14-ата все пак Гонсало Пасиенсия намери пътя към мрежата с отлично засичане с глава след подаване на Филип Костич.

После обаче Аугсбург изненада всички с изравнително попадение на Марко Рихтер в 31-вата минута. За него това беше първи гол за сезона след 39 изстрела - рекорд в първенството  

В последните секунди на полувремето “орлите” се пропукаха още веднъж и пак бяха наказани от Рихтер - 1:2.

Положението за Айнтрахт се влоши още във втората минута на второто полувреме, когато капитанът Желсон Фернандес влезе остро в краката на Жонатан Шмид и беше изгонен за втори жълт картон. Така футболистите на Ади Хютер пак се оказаха с 10 души, както им се случи и в Лисабон в четвъртък.

Тогава те станаха лесна плячка за играчите на португалския гранд, но днес не беше така. Франкфуртци имаха две чисти положения, от които можеха да изравнят за 2:2, но и в двата случая Рани Кедира подложи тялото си и блокира ударите на Анте Ребич и Йович.

Аугсбург реши мача в 84-ата минута след точен изстрел на Михаел Грегорич - 1:3.

Допълнителен минус за Хютер е травмата на титулярния защитник Мартин Хинтерегер, който напусна още преди почивката.

Успехът е много ценен за баварците, които се борят за оцеляването си. Те вече имат 7 точки преднина пред 16-ия Щутгарт, който би играл бараж. Още в следващия кръг е директният сблъсък между двата тима.

Срещата беше дебют за новия треньор на Аугсбург Мартин Шмит, който през седмицата замени Мануел Баум.
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти