Стойчо Стоев: Важна победа от психологическо значение

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев прие спокойно победата с 2:0 над Левски, която изведе "орлите" еднолично на върха в класирането. Той коментира и поведението на Козмин Моци след отбелязването на втория гол във вратата на "сините".

"Постигнахме победата с много воля и характер. Знаехме, че ще е много труден мач. В последните три мача не съумяхме да вкараме дори гол, днес ни беше важен мач от психологическа гледна точка, за да се успокоят футболистите и да покажат способностите си. Беше много важен мач, както казах.

54 Левски - Лудогорец II

Трудно ми е да кажа с какво сме били по-добри - контролирахме по-добре топката, създадохме ситуации, които можеха да решат мача по-рано, не допуснахме ситуации пред нашата вратата, имаше известен баланс. Хубаво е, че реализирахме две попадения.

Реакцията на феновете на Левски? Футболът е направен за феновете, какви са били причините, те си знаят. Футболът е за забавление, винаги ще се намери някой да е недоволен, винаги. Винаги може да намериш нещо, в което да се вторачиш и да не си доволен. Футболът трябва да е забавление за всички - от хората на терена до тези по трибуните.

Съдийството? Никога не коментирам съдиите, дори когато осезаемо съм бил недоволен от тях. Дузпа за нас според мен имаше, може би претенциите им бяха преди това за засада. Не знам, бях на 60 метра и не бих могъл да коментирам.

Моци не трябваше да прави така, да се радва пред чуждата агитка. Ще си поговорим с него. Чак по-специален разговор няма да има, в европейския и световния футбол има такива неща, който не е играл футбол, той знае какво е израз на радост. Не го оправдавам де, трябваше да се зарадва нормално.

Победата е важна от психологическа гледна точка, защото е нормално, когато не вкараш гол в три мача, да си кажеш: "мога ли, не мога ли...". Губиш увереност в себе си, ако е по-продължително във времето, ще е малко по-притеснително. Хубаво е, че днес победихме.

След като водим с три точки пред ЦСКА, нормално имаме по-големи шансове. По-трудно ще е, но дайте да говорим след месец, за да не предизвикаме съдбата. Имаме една сериозна конкуренция, това бих казал", заяви специалистът след дербито.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти