Звезда на Левски се отказа от 150 бона, за да играе със синята фланелка

Звезда на Левски се отказа от 150 бона, за да играе със синята фланелка

Швейцарската звезда на Левски Давиде Мариани е направил невероятен жест, за да играе за "сините" срещу Лудогорец. Халфът се отказал от личен бонус на стойност близо 150 000 лева, тъй като влязъл в положение на 26-кратните шампиони, които имат финансови проблеми. "Искам да благодаря специално на Давиде Мариани, с който имах няколко разговора през тази седмица. Момчето се отказа от бонус, който има в договора си на стойност 75 000 евро. Клубът няма възможност и желание да плати този бонус, но момчето се съгласи да се откаже от него, за да играе за Левски", сподели изпълнителният директор на клуба Павел Колев.

27-годишният полузащитник кара първи сезон на "Георги Аспарухов", като до този момент има 31 мача и 10 попадения. Нашата медия научи, че в договора на Мариани, подписан със Спас Русев е имало клауза, че при изиграване на 70% от мачовете през сезона, ще получи бонус от 75 000 евро.

Говорещият пет езика полузащитник на столичани има и осем асистенции за тима. При положение, че не беше се отказал от своя бонус, Мариани нямаше да играе и една минута до края на сезона, тъй като "сините" не могат да си позволят да ги платят.

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА І ЧАСТ
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА II ЧАСТ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти