Моци: Не заслужавам наказание, радвах се като хиляди футболисти, изненадан съм от шефовете на Левски

Моци: Не заслужавам наказание, радвах се като хиляди футболисти, изненадан съм от шефовете на Левски

Защитникът на Лудогорец - Козмин Моци, даде ексклузивно интервю за Sportal.bg, в което разкри своята гледна точка за събитията в 80-ата минута на мача с Левски (0:2), които доведоха до напрежение сред феновете по трибуните.


- Моци, с какво толкова подразни феновете на Левски?

- Точно това се чудя и аз. Нe съм имал намерение да ги дразня. Вкарах гол от дузпа, с който спечелихме един много важен мач срещу силен противник. Реагирах така, както са го правили и ще го правят хиляди футболисти. Не съм имал за цел да провокирам никого. Не съм обиждал никого. Мен ме обиждаха през целия мач, скандирайки грозни неща.

- Създаде се истинска истерия след срещата?

- Тази истерия е напълно излишна. Но признавам, че съм изненадан от поведението на шефовете в Левски. Не смятам, че е правилно да говорят за мое наказание, при положение че просто изразих радостта си. Не направих никакви жестове. Дори не си свалих фланелката. А получих втори жълт и червен картон. Всъщност какво да прави един футболист, ако не да се радва, когато вкара гол?

- Лудогорец този път не надигра така категорично Левски, както през март на "Георги Аспарухов"?

- Така е. Но е важното, че спечелихме трите точки в много важен момент. Победата беше важна и за нас, и за съперника, който също се бори за титлата. Ние дойдохме в София след някои недобри резултати и може би това малко ни държеше в напрежение. Но бихме Левски заслужено. Смятам, че през целия мач бяхме по-добрият отбор.

- Водите три точки пред ЦСКА-София. Ще задържите ли преднината до края?

- Надявам се. Има още мачове. И на нас, и на съперниците предстоят тежки двубои. Първенството още не е решено, но аз вярвам, че Лудогорец ще е шампион.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти