Коварен първи опонент на клей за Рафа Надал

Коварен първи опонент на клей за Рафа Надал

Роберто Баутиста Агут за седми пореден път в кариерата си прескочи първия кръг на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Монте Карло, побеждавайки с 3:6, 6:1, 6:1 за 1 час и 54 минути Джон Милман. Така испанецът си заслужи сблъсък във втората фаза срещу Краля на клея Рафаел Надал.

Баутиста Агут се представя доста добре през сезона до момента и спечели титлата в Доха след успех на финала над Новак Джокович, когото елиминира и на осминафиналите в Маями след обрат в три сета. С победата над Милман испанецът вече има 15 спечелени от 19 изиграни двубои през 2019-а до момента.

Турнирът в Монте Карло все още не е особено успешен за Баутиста Агут, чиито предишни шест участия свършваха във втори или трети кръг (по три отпадания на тези фази). Милман нямаше победа на клей на ниво АТР допреди миналата година, но впоследствие изненада с рейд до финала в Будапеща, където отстъпи на Марко Чекинато.

Баутиста Агут бе доста по-солиден на сервис от австралиеца, като оправда статута си на фаворит в сблъсъка. Не така обаче ще бъде срещу Рафаел Надал в следващия кръг, но Матадора със сигурност не е особено въодушевен от перспективата да открие кампанията си на клей именно срещу втората ракета на Испания.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти