Байерн отново гледа към Шалке за бъдеще под рамката

Байерн отново гледа към Шалке за бъдеще под рамката

Медиите в Германия упорито твърдят, че Байерн (Мюнхен) се интересува от младата надежда на Шалке 04 Александер Нюбел. Младежкият национал на страната е сочен за наследник на Мануел Нойер, чиято звезда изгря именно при “кралскосините”, а в последствие той пое в посока Бавария. Bild пише, че Нюбел се вписва идеално във вижданията на шампионите за вратарската позиция - млад и национал на Германия.


22-годишният Нюбел е изиграл 13 мача за отбора от Гелзенкирхен в Бундеслигата този сезон, като в 3 от тях е запазил мрежата си суха, а в останалите 10 е допуснал цели 21 гола.193-сантиметровият младок е юноша на Падерборн, а през 2015 година Шалке го закупи за 600 000 евро.

Слуховете бяха засилени и от коментар по темата на Щефан Бакс, който е агент на Нюбел. Импресариото заяви, че клиентът му има всяко право да мисли за нещо подобно и че преговорите за нов договор не са едностранен процес. Той добавя, че за Шалке 04 би било добра сделка, ако си осигури стабилна печалба, както се случи и с Нойер. 

Мануел премина от Шалке в Байерн през 2011 година за сумата от 30 милиона евро, но в последно време е преследван от доста чести контузии.

На "Алианц Арена" имат и друг вариант, чието име е Кристиан Фрюхтъл. 19-годишният юноша в момента пази за дублиращия тим на Байерн, а интерес към него досега проявяват няколко различни тима от Бундеслигата, включително и Аугсбург. Досега през сезона той е изиграл 17 мача в четвърта дивизия, а в 11 от тях не е допуснал гол

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти