Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

РБ (Лайпциг) твори история в германския футбол

РБ (Лайпциг) твори история в германския футбол
Новият фактор в германския футбол РБ (Лайпциг) постигна поредния си успех, след като и в третата си година в Бундеслигата си гарантира участие в европейските клубни турнири. Тази вечер тимът от Източна Германия надви Борусия (Мьонхенгладбах) с 2:1 като гост и четири кръга преди края няма как да бъде изместен от шестицата. Даже спокойно може да се каже, че отборът пак ще се доказва при най-големите в Шампионската лига, защото има преднина от 10 точки пред петия в класирането - именно Гладбах.



В дебюта си в елитната дивизия през сезон 2016/17 г. “червените бикове” финишираха втори и се класираха за ШЛ, където завършиха на трета позиция в групата си. През следващата кампания Разенбалшпорт завърши на шесто място и се пусна в ЛЕ, а от идното лято пак ще бъде редом до имена като Барселона, Реал Мадрид, Ливърпул и Ювентус.

Лайпциг записа седми пореден успех на чужд терен след два гола на Марсел Халстенберг. Левият защитник на германския национален тим откри от спорна дузпа в 17-ата минута, а в 53-ата удвои.

Домакините от Борусия върнаха едното попадение в 61-вата минута чрез Аласан Плеа, а малко след това французинът пропусна да изравни от 100-процентова възможност.

Шансове за гол обаче на другата врата имаше и Тимо Вернер, а Халстенберг удари и греда, с което се размина с хеттрик. От тякъв обаче нямаше нужда, защото РБ съхрани аванса си и вече може да празнува.

Отделно “биковете” са на полуфинал в турнира за Купата на Германия, където през идната седмица им предстои дуел с втородивизионния Хамбургер ШФ.

За Мьонхенгладбах това беше шесто поредно домакинство без победа, което поставя под въпрос евроучастието на отбора.
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти