Надал: Един от най-слабите ми мачове в последните 14 години

Надал: Един от най-слабите ми мачове в последните 14 години

11-кратният шампион в Монте Карло Рафаел Надал призна, че се е представил далеч от най-доброто си ниво при поражението от Фабио Фонини с 4:6, 2:6 на полуфиналите в Княжеството.

“Чувството не е никак приятно. Беше тежък ден и опонентът беше много труден. Претърпях тежки моменти с контузии през последните седмици и психически не е никак лесно да приема всичко, което ми се случи през това време. Днес пък беше от тези дни, в които всичко се обърква и нищо не ми се получаваше.

Това е вероятно един от най-слабите ми мачове на клей през последните 14 години. Когато това се случи, неминуемо губиш двубоя. Днес заслужавах да загубя, защото играчът срещу мен се справяше по-добре.

Опитах да спечеля гейм при 0:3, опитах при 0:4, а при 0:5 и 0-40 вече си мислех, че всичко е свършило. Имах късмет да спечеля двата гейма и да избегна още по-ужасяващ резултат. Но няма голяма разлика, защото загубата си е загуба. Не мислех особено за резултата и за опасността от 0:6, мислех само как играя слабо и се опитвах да разбера защо се случва това.

Проблемът е, че понякога свикваш да си много солиден и да печелиш постоянно, дори когато се възстановяваш от контузия или се връщаш след контузия, а това никак не е лесно. През последната година и половина нямах възможност да играя в много поредни турнири, защото много неща се случиха и в такъв накъсан график е трудно да поддържаш високо ниво всеки мач, всеки ден… Нужно е да имаш увереността от участия на турнири всяка седмица и няколко поредни мачове, това ми е необходимо в момента”, сподели Надал.

Следващият турнир за Матадора ще бъде в Барселона, като започва в понеделник - в него участва и Григор Димитров.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти