Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Сашо Везенков: Няма да има финансови проблеми в Нефтохимик, искаме да запазим ядрото

Сашо Везенков: Няма да има финансови проблеми в Нефтохимик, искаме да запазим ядрото

Изпълнителният директор на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта на Лукойл-България Сашо Везенков увери, че в бъдеще не се очакват катаклизми от финансов естество във волейболния тим на Нефтохимик 2010. Освен това, ръководителят допълни, че бургазлии ще запазят ядрото на отбора и за следващата кампания.

Нефтохимик спечели титлата в Суперлигата за трета поредна година. В своята зала "Младост" Теодор Салпаров и компания записаха трета победа във финаланата серия срещу Хебър (Пазарджик) и така се окичиха със златните медали. 

"Нито за момент не съм се съмнявал. Знам с какъв състав разполагaме, знам какви футболисти имаме, въпреки че не съм волейболен специалист. Имаше катаклизми, но пак сме шампиони. За трета поредна година. Още от самото начало си бяхме поставили задачи във волейбола и баскетбола", започна Везенков.

"Това е най-приетият и най-популярен спорт в България. Виждате какви празници станаха  в Бургас и Пазарджик. Поздравявам Хебър за израстването в последната една година. Адмирации за кмета на Пазарджик", ръководителят, който изгледа успеха на живо.

"Отборът, с който разполагаме, с Теди Салпаров, Жоро Братоев, Учиков - това е елитът на българския волейбол. Някои са в напреднала възраст, но все още са ядрото на националния. Не е сериозно те да се притесняват в България. Изграхме добри мачове в Европа и там загатнахме, че имаме потенциал".

"Господин Златев винаги е бил до нас. Това е и негова победа. Без него това нямаше как да се случи. Той винаги е близо до баскетбола и волейбола. Неговите уверения са, че всичко продължава. Имаме сигурност за бъдещето на волейболния тим. Не би трябвало да има катаклизми от финансово естество. Сега говорихме с кмета, има една пречка за залата, но бях уверен, че проблемът ще бъде разрешен. Ние искаме трайно да играем в Шампионската лига", каза още Везенков и добави: "Важно е да го направим с български играчи. Те се котират в Европа. Ние имаме прекрасно волейболисти и с тях можем да осъществим мечтата си".

"Говоря с всички играчи. Ако някой получи, уникално предложение в Европа и ние не може да отговорим, не може да ги задържим. С всички съм в прекрасни отношения и целим да задържим ядрото".

"Грешки не отчитам. Поздравявам Найден, този отбор бе изграден с него. И Ники Желязков също. В месеците преди Нова година се получи напрежение между играч и треньор. След 7 поредни загуби трябваше да предприемем действия. Логично бе да си тръгне треньорът, въпреки че не искахме. Сантименти в спорта няма".

"Желязков остава. Има договор до края на сезона. Той приключи днес. Изключително силна серия, не мисля, че трябва да поставяме под съмнение оставането му", завърши Везенков.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички