Исторически шок на "Армията"! Ботев Пд вкара гол с 9 човека и с него изхвърли ЦСКА-София от финал (видео)

Пловдив ликува! Ботев завърши 3:3 като гост с ЦСКА-София в 1/2-финална среща реванш от турнира за Купата на България и след общ резултат 6:5 изхвърли червените от надпреварата.

Срещата бе изключително вълнуваща и с много обрати. Канарчетата поведоха с 2:0 след попадения на Тодор Неделев (22) и Лъчезар Балтанов (27). ЦСКА-София обаче осъществи пълен обрат след точни удари на Али Соу (49, 85 д.) и Евандро (74).

40 ЦСКА-София - Ботев (Пд) 3:3
При 2:1 за Ботев съдията Петър Костадинов изгони с много пресилен втори жълт картон Филип Филипов още в 53-ата минута. Грешките на рефера не спряха дотук и в 85-ата минута той даде измислена дузпа за домакините, от която се стигна до пълния обрат. Това буквално вбеси пловдивчани, в яда си Антонио Вутов бутна леко Костадинов и бе изгонен с директен червен картон.
Драмата стана пълна в 87-ата минута, в която Ботев вкара трети гол с двама човека по-малко. Кристиян Димитров засече с глава центриране на Тодор Неделев от корнер за крайното 3:3.

До края на двубоя ЦСКА-София се нуждаеше от две попадения, за да продължи, но така и не ги отбеляза, което изпрати Ботев на финал, където ще срещне пловдивския Локомотив.

В този мач наставникът на червените Любослав Пенев заложи на Валентин Антов като партньор на Нуно Томаш в центъра на отбраната. Младокът замести наказания Николай Бодуров. Халфът Жанио Бикел пък игра на поста ляв бек. Пловдивчани бяха без Александър Тонев и Джонатан Перейра, които не успяха да се възстановят за този сблъсък, а Терзиев изтърпяваше наказание.

Срещата започна с минута мълчание в памет на Красимир Безенски. Легендата на ЦСКА и българския футбол си отиде от този свят преди три дни.
В 4-ата минута двубоят бе спрян, за да се отдаде почит на защитника, който играеше с №4 на "Армията".

Иначе първата по-интересна ситуация от този луд сблъсък бе в 13-ата минута. Тогава Тиаго центрира от фаул, Жоржиньо стреля с глава с гръб към вратата, а топката премина покрай лявата греда.

Така се стигна до 22-ата минута, в която Ботев откри резултата с първия си удар по посока на противниковата врата. Антов върна лошо топката към Черниаускас, който я изрита на около 25 метра пред голлинията. Тя попадна на волето на Тодор Неделев, който след брилянтен шут я прати в долния ляв ъгъл на червената врата.

Само пет минути по-късно Ботев шокира домакините за втори път. Неделев проби и изведе отдясно Шопов, който пусна отлично към непокрития Балтанов и халфът на пловдивчани вкара за 2:0 след удар по земя от 11-12 метра.
След половин час игра червените имаха шанс да съкратят своя пасив след удар на Антов, но Кайзер изби в корнер.

В 42-ата минута канарчетата организираха много опасна атака отдясно, която завърши с пас към Кардосо. Халфът шутира, но Малинов се хвърли самоотвержено на шпагат и изби в корнер.

Четири минути след почивката ЦСКА-София върна един гол след груба грешка на Даниел Кайзер. Вратарят на гостите изпусна не много силен удар на Тиаго и Али Соу с добавка намали на 1:2.

В 53-ата минута реферът Петър Костадинов допусна сериозна грешка, когато вдигна много пресилен втори жълт и респективно червен картон на Филип Филипов. Защитникът бутна леко Рафаел Енрике и нарушение имаше, но не и картон.

В 55-ата минута Енрике проби добре отляво и когато се канеше да стреля, Малинов взе топката от десния крак на своя съотборник, но шутира в аут.

В 74-ата минута червените изравниха чрез резервата Евандро. Рубен Пинто изведе великолепно своя съотборник и нападателят вкара след диагонален шут по земя с десния крак.

В 79-ата минута домакините бяха близо до трето попадение. Пинто намери с дълъг пас от центъра на терена Али Соу, който стреля с глава, но Кайзер изби в корнер. След неговото изпълнение Евандро шутира със задна ножица от 5-6 метра, но стражът на Ботев отново спаси.

Драмата обаче тепърва предстоеше. В 85-ата минута реферът подари дузпа на червените и Али Соу реализира за 3:2. Тя бе отсъдена за несъществуващ фаул на Ничев срещу Евандро. Футболистите на канарчетата побесняха, Вутов бутна съдията и бе изгонен с директен червен картон.

Този резултат вкарваше мача в продължения, но само две минути по-късно канарчетата шокираха своя опонент, отбелязвайки трети гол с 9 човека. Неделев центрира от корнер и Кристиян Димитров отбеляза с глава за крайното 3:3 и прати своя отбор на финал.

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 3:3

0:1

Тодор Неделев 22

0:2

Лъчезар Балтанов 27

1:2

Али Соу 49

2:2

Евандро 74

3:2

Али Соу 85 д.

3:3

Кристиян Димитров 87

ЦСКА-СОФИЯ:

30. Черниаускас, 19. Турицов, 24. Томаш, 26. Антов, 16. Бикел, 15. Малинов, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго (67-Евандро), 17. Енрике, 22. Соу

БОТЕВ ПД:

22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 5. Димитров, 24. Марин, 6. Ничев, 66. Кардосо (76-Добрев), 16. Шопов (90-Апостолов), 17. Балтанов, 8. Неделев (90+4 Доре), 39. Вутов

 

МИНУТА ПО МИНУТА!
ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти