Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Властелин на гостуванията

Властелин на гостуванията

Футболистите на Байерн (Мюнхен) концентрираха усилията си изцяло на местно ниво след отпадането си от Шампионската лига и към момента са лидери в Бундеслигата, а снощи успяха да се класират за финал в турнира за Купата на Германия. Баварците отстраниха Вердер (Бремен) след 3:2 като гости в полуфиналния двубой, а тази победа бе продължение на впечатляваща серия в тази надпревара, с която категорично биха могли да получат прозвището “властелин на гостуванията”.

Клубът от “Алианц Арена” неизменно продължава напред във всяко едно от последните си тридесет гостувания във второто по значимост състезание в страната. Това е и най-дългата подобна серия в цялата история на турнира за Купата на Германия.

След снощната победа на “Везерщадион”, баварците си осигуриха място във финалния двубой на “Олимпиящадион” в Берлин, където ще мерят сили с РБ (Лайпциг). За тимът от Саксония това е първо класиране за последния мач за Купата, а също така е и първо участие на отбор от областта от 1941 година насам. Тогава в битката за титлата играе СК Дрезден.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти