Гуардиола: Трябва да поддържаме наложения от нас стандарт

Гуардиола: Трябва да поддържаме наложения от нас стандарт

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е убеден, че за да спечели титлата през този сезон или бъдещите такива, тимът му трябва да поддържа нивото от миналия сезон, когато стана шампион с рекордните 100 точки.

"Винаги е трудно срещу Бърнли. Те са специални. Правят добре това, което правят. Ще бъдем подготвени, защото това е краят на сезона. Идват последните мачове и всички са под напрежение. Казвал съм го и преди - ако през ноември, декември, януари и февруари играеш само веднъж седмично, това ти помага. Но в момента за Ливърпул е по-добре, че са в Шампионската лига. Не си уморен, не чувстваш болка, нищо подобно. Така че е по-добре да си на полуфинал, отколкото да си в нашето положение и да си отпаднал. Трябва да покрием наложения от нас стандарт от миналия сезон. Преди беше нужно да си близо до 90 точки, а сега - до 100. Помагаме на Ливърпул да постигне това, а те на нас - да поддържаме това ниво. Благодарение на тях ние се състезаваме с това, което направихме миналия сезон. В Ливърпул осъзнават, че за да спечелиш Висшата лига сега, трябва да събереш наистина много точки.

Дали следващия сезон ще трябват поне 90 точки за спечелване на титлата? Да, Челси стават по-добри, Юнайтед и Тотнъм - също. Когато сме с 22 или 25 точки пред останалите, те трябва да повишат стандарта си. Преди беше по-лесно - всеки можеше да загуби от всеки. През този сезон два тима печелят много мачове - могат да победят навсякъде. Това е в резултат на стандартите, които поставяме. Това е като при бягане на Юсейн Болт на 100 метра - всички останали трябва да го надминат. Следващия сезон трябва да спазим стандарта ни от последните два, нищо повече. Как? Като се бутаме взаимно и като знаем, че останалите са добри, колкото нас. Да се фокусираме и да даваме всичко от себе си във всеки мач, да уважаваме опонента, да работим по-усърдно и да се подобрим в сравнение с този сезон. Това е единственият начин, не познавам друг", заяви Гуардиола на пресконференцията си преди мача с Бърнли.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти